Sistem de irigaţii inteligent creat de elevii români. Aparatul porneşte când plantele au nevoie de apă

by Andreea Radu

Sistemul de irigaţii inteligent realizat de elevii pasionaţi de robotică din Ploieşti este un adevărat succes. La aproape jumătate de an de la instalare, sistemul care funcţionează la Grădina Botanică de la Bucov are rezultate remarcabile. Plantele sunt udate automat, fără intervenţia omului, iar consumul de energie este extrem de scăzut, scrie antena3.ro.
Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti a inventat un sistem de irigaţii care poate transforma o grădină obişnuită într-una inteligentă.
Ideea pusă în practică de un elev, ajutat de colegii de echipă, face ca sistemele să recunoască atunci când plantele au nevoie de apă, iar aceasta să fie direcţionată acolo unde trebuie.
Informaţiile vin de la senzorii montaţi în jurul plantelor. Practic, orice grădină poate deveni una inteligentă. Tinerii care au creat sistemul inteligent de irigaţii vor fi prezenţi chiar zilele acestea la cea mai mare competiţie de robotică pentru liceeni din România.
În viitorul apropiat, conducerea Muzelului Judeţean de Ştiinţe ale naturii Prahova îşi doreşte să extindă sistemul pe toată suprafaţa Grădinii Botanice.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate