Simone Tempestini a câştigat detaşat Raliul Aradului

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Campionul național en-titre Simone Tempestini a câștigat toate cele 9 probe speciale ale Raliului Aradului după ce reușise o performanță similară și în prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Raliul Argeșului.

Pilotul de la Napoca Rally Academy, care pilotează un Hyundai i20, avându-l copilot pe Sergiu Itu, încheiase prima zi cu un avantaj de un minut, 15 secunde și 70 de sutimi, dar în a doua zi și-a mărit considerabil avantajul. Astfel, la capătul Raliului Aradului, Tempestini și Itu au fost încununați câștigători cu un avantaj de 03:50,9 în fața locului secund ocupat de Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Skoda Fabia R5).

A fost a treia victorie la Arad pentru Tempestini, după reușitele din 2015 și 2016, devenind astfel cel mai de succes pilot din istoria acestei competiții. Mai mult, acesta are nu mai puțin de 37 de probe speciale câștigate de-a lungul celor 9 ediții în care a participat. Podiumul general din acest weekend a fost completat de echipajul Vali Porcișteanu/Dan Dobre, la numai 60 de sutimi în urma lui Gîrtofan.

Porcișteanu a fost penalizat în proba specială 1 cu 3 secunde în timpul probei speciale 1, însă își păstrează locul secund în clasamentul general după două etape. Pentru familia Gîrtofan nu a fost motiv de bucurie doar locul 2 ocupat de fostul campion național, ci și prima poziție în clasamentul RC2N reușită de Andrei și Doru Vraja (Subaru Impreza N5). Adi Teslovan și Vajk Cseh și-au adjudecat două locuri 1 la Arad, atât la RC3, cât și la Două Roți Motrice.

Tot de două ori pe prima treaptă a podiumului au urcat și frații Norbert și Francesca Maior, învingători atât la juniori, cât și la RC5. La RC4, victoria a fost adjudecată tot de Mihnea Mureșan și Marc Banca (Peugeot 208 R2). Bogdan Năstase și Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo) au dominat clar grupa Nat11, câștigând 8 din cele 9 probe speciale ale Raliului Aradului.

Andrei Georgescu, având-o în dreapta pe Mihaela Balint, s-a impus în clasamentul debutanților, în timp ce la Rally 2 victoria a fost adjudecată de Claudiu Albuț și Alexandru Ursu. Danuț Budai și Lucian Budai au câștigat Cupa Suzuki în Raliul Aradului și au preluat fotoliul de lider la capătul celor două runde, în timp ce la Cupa Dacia, pe primul loc au urcat Bogdan Gheorgheiu și Andrei Pintilii.

Un total de 66 de echipaje au luat startul în cea de-a 11-a ediție a Raliului Aradului, însă nu mai puțin de 17 au fost nevoite să abandoneze din motive tehnice sau din cauza ieșirilor în decor. Etapa organizată de AMC Racing a beneficiat și de o probă super specială în centrul municipiului Arad, acolo unde, conform estimărilor oficiale, au fost prezenți aproximativ 10.000 de spectatori.

A treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop va fi Raliul Moldovei, în perioada 21-22 iunie. (sursă: fras.ro, foto: rallyphoto.ro)

Facebook Comments