SIMONA HALEP S-A CALIFICAT IN TURUL 2 LA US OPEN

by Sorin Haut

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 mondial și favorita nr. 2, s-a calificat în turul al doilea la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, învingând-o în trei seturi, 6-7(2), 6-1, 6-2, într-o oră și 58 minute de joc, în primul meci disputat pe arena Arthur Ashe, pe americanca Danielle Rose Collins, jucătoare fără loc WTA, fostă ocupantă a poziției 553, beneficiara unui wild-card.

Campioană universitară a Statelor Unite anul acesta, succes care i-a adus wild-card-ul din partea organizatorilor (USTA), Danielle Rose Collins s-a aflat pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA. Ceea ce nu a împiedicat-o să câștige primul set la tie-break, în principal datorită primului serviciu la care a avut un procentaj de peste 65 %.

După această intrare dificilă în subiect, Simona Halep și-a ”citit” adversara, a schimbat tot timpul efectele mingilor, trimițând de multe ori spre corpul americancei, lovituri care au incomodat-o vădit pe aceasta. Astfel, setul doi s-a încheiat în 33 de minute cu 6-1, pentru ca setul trei (6-2) să consfințească victoria așteptată a numărului 2 mondial.

Pentru calificarea în turul 2, Halep și-a asigurat un cec de 60.420 dolari și 100 puncte WTA.

În turul următor, românca va juca împotriva câștigătoarei din meciul Maria-Teresa Torro-Flor (Spania) — Jana Cepelova (Slovacia).

Tot luni, la US Open vor mai evolua două jucătoare românce, Irina-Camelia Begu, locul 60 WTA, care o va întâlni pe spaniola Silvia Soler-Espinosa, locul 71, în ultimul meci de pe terenul 7, și Alexandra Dulgheru locul 95 WTA, care o va avea ca adversară pe Kristyna Pliskova din Cehia, locul 93 WTA, în ultima partidă programată pe terenul 15.

Sursă: AGERPRES

Facebook Comments