SIMONA HALEP S-A CALIFICAT IN SFERTURI LA BRD BUCHAREST OPEN

by Sorin Haut

Principala favorită a BRD Bucharest Open, Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale competiţiei dotată cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

În turul doi, Halep a trecut cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră şi 11 minute, de jucătoarea sârbă Alexandra Krunici, locul 155 WTA.

Din cauza ploii care s-a abătut, joi seară, asupra Bucureştiului, tribunele Terenului Central din cadrul Arenelor BNR au fost pline doar în proporţie de 75 la sută.

Jucătoarea clasată pe locul 155 al clasamentului WTA a început mai determinată meciul, reuşind să-şi câştige cu uşurinţă primele două ghemuri pe propriul serviciul în special datorită varietăţii de lovituri, reuşind să o surprindă pe Halep cu „scurte” sau lovituri de dreapta în lung de linie. În schimb, Simona a avut probleme în a-şi câştiga serviciul şi a-şi regăsi ritmul de joc.

Halep a reuşit să fructifice prima minge de break de care a beneficiat în ghemul cinci, reuşind să producă prima „fisură” în serviciul adversarei.

După câştigarea breakului, Halep a preluat conducerea totală a jocului, obligând-o pe Krunici să alerge după fiecare minge, dintr-o parte în alta a terenului. În cele din urmă, Halep a închis jocul la doi, valorificând prima minge de set.

Setul doi a început după aceleaşi coordonate, cu jucătoarea din Serbia dictând jocul în primele două ghemuri, însă ca şi în prima parte a meciului, Halep a reuşit să fructifice prima minge de break, de această dată, în ghemul trei. Dacă în primul set nu a mai cedat niciun ghem după realizarea primului break, de această dată Halep şi-a pierdut imediat serviciul, însă a replicat imediat cu un break.

Nici de această dată Halep nu a fructificat avantajul propriului serviciu, ceea ce i-a permis lui Krunici realizarea celui de-al doilea break consecutiv. În ghemul şapte, Halep a reuşit cel de-al cincilea break consecutiv al setului şi al treilea al său. Al optulea ghem a adus după sine cel de-al şaselea break al setului, în ciuda faptului că Halep a salvat în trei rânduri avantajul lui Krunici.

Ghemul nouă a adus un nou break pentru Halep, de această dată sportiva româncă reuşind să îşi consolideze avantajul şi să închidă meciul la a treia minge de meci.

Pentru un loc în semifinale, Halep va juca, vineri, împotriva jucătoarei spaniole Lara Arruabarrena, care a trecut cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6 (8/6) de sportiva turcă Cagla Buyukakcay.

Pentru calificarea în sferturi, Halep şi-a asigurat 60 de puncte WTA şi un cec în valoare de 5.900 de dolari.

Sursă: mediafax.ro

Facebook Comments