Simona Halep, în topul celor mai dominanţi sportivi ai lumii

by Sorin Haut

Simona Halep a fost inclusa de americanii de la ESPN in topul celor mai dominanti sportivi din lume in anul 2018. Clasamentul The Dominant 20 este realizat de jurnalistul Peter Keating si include sportivii care au „redefinit imposibilul”.

Este vorba despre oamenii care au realizat performante impresionante, care au revenit cand nimeni nu se mai astepta sau care bifeaza noi recorduri. Halep ocupa locul 9 in acest top si a fost inclusa in The Dominant 20 pentru ca s-a impus la Paris si pentru ca a reusit sa se mentina pe locul 1 WTA.

„A fost anul in care Halep, 27 de ani, a trecut la urmatorul nivel prin castigarea primului titlu major, la Roland Garros, dupa ce jucase finala la Australian Open. A inceput si a terminat anul pe locul 1, avand un palmares de 46 de victorii si 8 infrangeri, plus trei intreceri castigate, reusind aceste performante cu unul dintre cele mai bune jocuri de retur din tenis.

A fost letala si pe propriul serviciu, reusind nu mai putin de 108 asi. Dar dominatia ei totala i-a adus aceasta pozitie in top”, se arata in descrierea facuta de Sachin Dave Chandan.

De notat este si faptul ca Simona a fost clasata peste doua legende ale sportului, ea depasindu-i in top pe LeBron James, finalist in NBA, si Lewis Hamilton, campion mondial in Formula 1.

Iar singurul tenisman ce mai apare in clasamentul pe 2018 este Novak Djokovic. (ziare.com)

Facebook Comments