SIMONA HALEP, IN FRUNTEA CONTINGENTULUI DE JUCATOARE PENTRU US OPEN

by Andreea Radu

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (numărul 3 mondial), liderul clasamentului WTA, Serena Williams, și chinezoaica Na Li (2 WTA) conduc contingentul jucătoarelor care vor participa la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, care va avea loc în perioada 25 august – 8 septembrie, la Arenele Flushing Meadows din New York.

La competiție au fost anunțate jucătoare din 36 de țări, iar 11 dintre acestea provin din Statele Unite, Serena având în palmares cinci titluri la US Open, față de șase câte are compatrioata sa Chris Evert, deținătoarea recordului.

Nu vor lipsi nici cehoaica Petra Kvitova, campioana de la Wimbledon, rusoaica Maria Șarapova, campioana de la Roland Garros, după o finală cu Halep), Venus Williams, dublă campioană la Flushing Meadows, sau alte câștigătoare ale turneului american, precum australianca Samantha Stosur sau rusoaica Svetlana Kuznețova.

Ultima acceptată pe tabloul principal este franțuzoaica Virginie Razzano (105 WTA), iar două jucătoare s-au retras din motive medicale, rusoaica Alisa Kleibanova și americanca Victoria Duval.

Premiile oferite la ediția 2014 a Openului Statelor Unite vor fi mai mari cu 11,7 la sută față de anul trecut, urmând să atingă valoarea totală de 38,3 milioane dolari (28,1 milioane euro), a anunțat Federația americană de tenis (USTA).

Campionii la simplu feminin și masculin vor fi recompensați cu câte un cec în valoare de 3 milioane dolari (2,2 milioane euro), un record pentru această competiție.

Sursă: AGERPRES

Facebook Comments