Simona Halep a avansat în optimi, la Roland Garros

by Sorin Haut

Simona Halep, cap de serie 3, s-a calificat sâmbătă în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina, cap de serie 26, cu 6-0, 7-5 după o oră și 18 minute de joc.

Halep și-a dominat cu autoritate adversara în primul set și după numai 23 de minute conducea cu 5-0 și urma la serviciu pentru încheierea setului. Patru minute mai târziu, Simona a pus capă primului set cu 6-0. Actul doi a început în aceeași notă de dominare a româncei, care s-a distanțat la 3-1 și servea pentru 4-1. Ghemul avea însă să revină rusoaicei care și-a ridicat mult nivelul de joc. Kasatkina a câștigat 4 jocuri la rând și la 5-3 urma să servească pentru set. După ce a salvat 4 mingi de set, Simona și-a adjudecat break-ul și s-a impus și în următoarele două ghemuri, adjudecându-și setul doi și meciul cu 6-3, 7-5.

Pentru calificarea în optimi, Simona Halep și-a asigurat un cec de 200.000 euro și 240 puncte WTA.

La meciuri directe cu Kasatkina, Halep conduce acum cu 2-0, prima întâlnire având loc în 2016 la Miami.

Cu Carla Suarez, adversara din optimi, Halep are 6-5 la meciuri directe, ultima confruntare fiind câștigată de româncă la US Open în 2016, tot în optimi.

Sursă: AGERPRES

Facebook Comments