Șicula, Gurba și Chereluș vor avea în curând gaz metan

by Florian Popa

Prioritatea numărul unu a primarului Adrian-Mircea Danciu, în programul electoral cu care a câștigat alegerile în urmă cu un an, a fost introducerea gazului metan în comuna Șicula, un proiect pe care l-a avut în vedere încă din prima zi de mandat. Iar roadele încep să apară. După cum ați putut observa, în ultimele luni, la nivelul comunei se lucrează pentru introducerea pe străzi a rețelei de gaz metan și se speră ca în curând toate satele să beneficieze de gaz metan.

„Încă din primele zile ale mandatului, am avut discuții cu domnul Ilievici de la Gaz Vest, să vedem pașii pe care îi avem de urmat pentru ca și comuna Șicula să beneficieze de gazul metan. În niciun an de zile, am făcut pași mari pentru îndeplinirea acestui obiectiv: s-a realizat documentația necesară, proiectul, în luna aprilie am eliberat autorizația și am demarat lucrările, iar în acest moment am ajuns la executarea a aproximativ 99 la sută din rețea, mai sunt mici porțiuni de realizat. Sper ca în curând să realizăm branșamentele la instituții și să demareze, de asemenea, și branșamentele la gospodării“, spune primarul Danciu.

Branșamente gratuite

Cetățenii pot face solicitări pentru branșamente, existând două variante pentru a putea beneficia de gaz metan în gospodării. „Conform ordinului ANRE, branșamentele sunt gratuite și durează în jur de maxim 9 luni de la depunerea cererilor. Există o a doua variantă, pentru cei care doresc să beneficieze mai repede de gazul metan. Se va achita o taxă de racordare, care va fi recuperată de cetățeni în termen de 5 ani, conform legii. Fac un apel la cetățenii care vor să se racordeze la rețeaua de gaz, să înceapă încă de pe acum demersurile pentru a se pune în ordine cu proprietățile, să aibă CF-urile în ordine. Noi suntem la dispoziția lor, îi sprijinim cu tot ce au nevoie. Ccetățenii care doresc să-și branșeze gospodăriile la rețeaua de gaz sunt așteptați la Primăria Șicula, având asupra lor cartea de identitate. Persoanele care doresc să beneficieze de gaz metan vor fi trecute pe un tabel, iar ulterior un reprezentant al firmei care execută lucrările le va vizita la domiciliu, pentru a realiza actele necesare“, susține primarul comunei Șicula.

 

Facebook Comments