Sicriul cu trupul lui Zsolt Torok a fost depus în holul Teatrului din Arad. Înmormântarea va avea loc marți

by Andreea Radu

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost depus în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc marți.

Sicriul se află lângă pioletul pe care Zsolt Torok l-a folosit într-una dintre ascesiunile sale în premieră, precum și lângă o plachetă care atestă escaladarea Vârfului Nanga Parbat (8.126 m), din Munții Himalaya, pe care alpinistul le-a donat teatrului arădean.

„Sicriul se află în foaierul teatrului, într-un loc central, unde sunt o pioletă și o placă care simbolizează vârful muntelui Nanga Parbat. Noi, administrația arădeană, împreună cu familia, el are și titlul de excelență în sport, primit de la administrație în anul 2007, am decis să fie depus în foaierul teatrului și pentru că este acea pioletă și acea placă din timpul vieții, dar și pentru că este un loc central al orașului. Aseară a fost primul priveghi”, a afirmat primarul interimar Călin Bibarț.

Duminică seara, un preot a oficiat o primă slujbă în holul Teatrului de Stat din Arad, la care au participat câteva sute de persoane, care se va repeta și luni seara, de la ora 19.00.

Potrivit primarului din Arad, în cursul zilei de luni, va fi adusă o cartă de onoare în holul central al teatrului, unde persoanele care doresc pot lăsa un ultim mesaj. De asemenea, luni va fi montat și un banner pe clădirea teatrului, în amintirea alpinistului Zsolt Torok.

Soția alpinistului a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că slujba de înmormântare va avea loc marți, de la ora 14.00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraș.

Facebook Comments