Sibiul a prins, dramatic, barajul. Final de sezon în Liga 1

by Sorin Haut

FC Hermannstadt s-a calificat la barajul pentru menţinerea în Liga I de fotbal, după ce a învins-o dramatic pe Dunărea Călăraşi cu scorul de 2-1 (0-0), pe Stadionul Municipal din Sibiu, într-o partidă din etapa a 14-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului, în timp ce formaţia oaspete a retrogradat în liga a doua.

Sibienii au marcat golul victoriei prin croatul Ivan Lendric (90+6), care a împins balonul în poartă din câţiva metri, la centrarea lungă a lui Petrişor Petrescu. Dunărea, care avea nevoie de un egal pentru a prinde locul de baraj, a deschis scorul prin Steliano Filip (77), cu un şut din voleu la centrarea lui Alexandru Bourceanu. FC Hermannstadt a reuşit egalarea prin togolezul Juhvel Tsoumou (85), cu capul din 6 metri, după un corner executat de Petrişor Petrescu.

În celelalte trei meciuri ale ultimei etape din play-out s-au înregistrat rezultatele: Dinamo – FC Voluntari 0-0, Poli Iaşi – FC Botoşani 0-2 şi Gaz Metan – Concordia 3-1.

Clasamentul final al play-out-ului arată aşa: 1.Gaz Metan 48, 2.FC Botoşani 44, 3.Dinamo 43, 4.Voluntari 31, 5.Poli Iaşi 31, 6.Hermannstadt 27, 7.Călăraşi 25, 8.Chiajna 19.

Luni, la Casa Fotbalului, va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din barajul pentru Liga 1, dintre Universitatea Cluj, ocupanta locului al treilea în Liga a II-a, şi FC Hermannstadt, echipă clasată pe antepenultimul loc în Liga I. Cele două partide ale barajului vor avea loc în datele de 8 şi 12 iunie.

Concordia Chiajna şi Dunărea Călăraşi au retrogradat în Liga a II-a, de unde au promovat în eşalonul de elită Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni.

Facebook Comments