Și-a ucis soția însărcinată și cei doi copii. 30 de ani de închisoare pentru românul care a șocat Franța

by Dana B.

Soția gravidă înjunghiată, cei doi copii cu gâtul tăiat și nimic pentru a explica oroarea: un român în vârstă de 40 de ani care și-a ucis întreaga familie a fost condamnat vineri în Franța la 30 de ani de închisoare, transmite AFP.

El a scăpat de pedeapsa cu închisoarea pe viață cerută de procuratură.

În iulie 2014, bărbatul și-a ucis soția însărcinată în luna a șaptea cu 13 lovituri de cuțit. Ea a fost găsită într-o baltă de sânge, alături de cei doi copiii de cinci ani și 18 luni înjunghiați, în camera de zi a locuinței lor de la periferia Parisului.

În absența unui mobil clar și cu un acuzat care a povestit numai frânturi de amintiri, psihicul criminalului a dominat cele cinci zile ale procesului.

Acest electrician în construcții, care părea că își iubește copiii și trecea drept un muncitor model, a fost victima unei „alterări a discernământului”, a unei crize psihotice trecătoare? A fost teza celor doi psihiatri care l-au examinat, intrigați de „actul de neînțeles” al unui „subiect lipsit de orice patologie”.

Individul, care a încercat să se sinucidă la câteva zile după crimele sale, și-a putut pierde rațiunea după o afirmație a soției sale trăită „ca un abandon” intolerabil pe fondul disputelor frecvente din cauza problemelor financiare ale cuplului, a analizat în fața instanței unul dintre psihiatri.

„Pedeapsa contează mai puțin”, a declarat pentru AFP avocata familiei victimelor, Valentine Rebérioux. „Singura miză era să aflăm dacă știa ce a făcut, iar curtea a răspuns ‘da'”, adăugat aceasta.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments