Și Bibarț e împotriva investitorilor de la UTA. Primarul plănuia să tripleze prețul pentru închirierea stadionului, dacă Meszar ar fi cedat clubul

by Cosmin Mihuta

Subiectul momentului în județul Arad este, fără îndoială, refuzul celor care au pus mâna pe clubul UTA, în frunte cu Alexandru Meszar, de a primi alături un grup de investitori, care doreau să ducă Bătrâna Doamnă la un alt nivel.
S-a vorbit mult despre implicarea politicului, de faptul că Meszar ar fi controlat de ioroparlamentarul Falcă, de neregulile care sunt la club, de datoriile acumulate în ultimii doi ani etc. Dintre multe dezvăluri și încrengături apărute în spațiul public, lipsește o verigă, foarte importantă: primarul Călin Bibarț. Cel care în ultimele zile a încercat să convingă suporterii (și se pare că a reușit, din moment ce nu e printre politicienii arătați cu degetul pentru eșecul negocierilor) că nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Că e curat ca o fecioară de la Târnova.
Bibarț încearcă să ne convingă, umblând pe acoperișul primăriei, ca un cuc fugit din ceasul Palatului Administrativ, că el nu are nicio treabă cu UTA, cu Meszar, cu investitorii, cu suporterii. Complet fals. În primul rând, trebuie spus că primărelul lui Falcă a fost cât se poate de supărat pentru că investitorii nu au mers la primărie să pupe inelul, să se prezinte, să știe și mai marele urbei cine vrea să ajute UTA.
Drept urmare, domnul Bibi, fiind o fire extrem de dușmănoasă, după cum spun apropiații, chiar răzbunătoare, le-a pregătit investitorilor un mic „cadou“. Și anume, triplarea tarifelor de închiriere a stadionului, majorarea tarifelor pentru nocturnă, vestiare, spații comerciale, practic tot ce ține de organizarea unui meci. Un fel de „bun venit“ pentru investitori, care trebuiau să scoată din buzunar peste 100 de mii de euro în plus față de cât a plătit UTA în ultimul sezon.
Pentru utilizarea stadionului – evenimente fotbalistice cupe interne, competiții interne, internaționale și feminine, tineret și juniori (antrenament oficial în preziua meciului și meci), tarifele erau majorate de la 13.500 la 35.400 de lei. În ceea ce privește nocturna, prețul a săltat de aproape 5 ori. Nu mai spune că pe lângă aceste tarife, s-ar fi introdus altele noi, probabil pe ideea că vin investitorii și avem de unde „mulge“.
După ce negocierile au căzut, aflăm că Bibi, cocoțat pe primărie, a revenit la sentimente mai bune și s-a hotărât ca majorările să fie simbolice, cât să acopere cheltuielile în plus ale celor de la Recons (în special cu energia electrică), firma care administrează stadionul. Încă o dovadă despre cât de toxic e mediul politic pentru clubul UTA și pentru viitorul fotbalului arădean.
Mai jos aveți majorările pe care Bibarț le-a pregătit pentru noii investitori care au îndrăznit să nu-i prezinte omagiile înainte de a prelua UTA.

Facebook Comments