Și a venit victoria cea mare! UTA a învins-o pe FCSB, în cea mai frumoasă seară de pe noua Arenă Francisc Neuman

by Sorin Haut

UTA și FCSB s-au înfruntat în această seară pe o Arenă Francisc Neuman arhiplină, aproximativ 11.000 de spectatori asistând la meci, jucându-se cu casa închisă. Cu cuțitul la os, trupa lui Laszlo Balint avea nevoie să miște clasamentul în penultima etapă a sezonului regulat – una nu prea bună din punct de vedere al celorlaltor rezultate – dar în fața sa se afla poate cea mai în formă echipă a campionatului. Au fost patru absențe în apărare pentru UTA, care a trebuit să improvizeze pe benzi, cu Abeid mutat în dreapta și Roger coborât în partea stângă a defensivei. Balint a mizat tot pe Milosevic, deși Postolachi era poate mai potrivit în centrul atacului. De partea cealaltă, FCSB a început cu Miculescu în locul suspendatului Compagno, dar fără Cordea, introdus totuși la pauză în locul lui Edjouma. Prima repriză a fost destul de animată, cu două goluri și alte câteva ocazii la ambele porți. După un prim sfert de oră cu multe fragmentări și intrări destul de dure, Otele a provocat primul gol cu a sa cursă de pe partea stângă și o centrare în șase metri, de unde Tamm și-a introdus mingea în poartă, 1-0! Doar patru minute a durat bucuria arădeană, pentru că în minutul 19 s-a restabilit egalitatea pe tabelă, Coman marcând complet nemarcat din careu cu un șut plasat la colțul lung, de la 13 metri, la o fază în care utiștii au dormit și au luat gol practic ca-n curtea școlii. FCSB a preluat apoi controlul jocului, Roger salvând în minutul 26 din fața lui Coman la centrare perfectă a lui Olaru, pentru ca Benga să intervină și el la sacrificiu în minutul 34 în fața lui Edjouma, intrare care avea să-l coste accidentarea și înlocuirea pe finalul reprizei.

Balint a improvizat în apărare, dar i-a ieșit în fața unei FCSB modestă

Abeid a salvat și el la o fază aprinsă în careu, după care UTA a fost periculoasă, puștiul Rareș Pop și Milosevic încercându-l pe Târnovanu cu șuturi din careu, fără însă a-l învinge pe goalkeeperul bucureștenilor. Balint și-a văzut defensiva pur și simplu perforată după ieșirea lui Benga, locul său în centrul apărării fiind luat de Anton, improvizație pe acel post, ca și Roger pe banda stângă a defensivei. Ocazia primului mitan a fost ratată de ex-utistul Miculescu, care a reluat puternic cu capul din opt metri după centrarea ideală a lui Radunovic, dar Kucher a respins precum un portar de handbal, salvând rezultatul la pauză, 1-1. La zece minute de la reluare s-a rupt și nigerianul Otele, înlocuit cu Postolachi și UTA avea o misiune tot mai grea. FCSB a avut însă în primul sfert de oră al mitanului doar o lovitură liberă de la 18 metri, scoasă de Erico cu capul. Rareș Pop a fost și el periculos în minutul 62, cu un șut din careu deviat în corner, arbitrii acordând incredibil aut de poartă. Peste două minute s-a făcut 2-1 și stadionul avea să se cutremure din nou: Batha l-a găsit excelent pe Postolachi cu o pasă în spatele defensivei oaspeților și basarabeanul a marcat cu un șut plasat din 13 metri, ușor lateral dreapta. Roș-albaștrii s-au aruncat în atac și Kucher a mai avut o paradă în fața lui Șut, care a tras puternic de la 23 de metri, dar pe centru.

Postolachi și Ubbink au fost decisivi, iar Kucher a închis poarta arădeană

S-a făcut chiar 3-1 în minutul 77, când Rareș Pop a centrat perfect pentru Ubbink, iar olandezul a marcat din trei metri cu poarta goală, în fața unui Târnovanu fără replică! În ovațiile tribunelor, FCSB s-a pierdut cu firea, deși Miculescu a mai tras o dată periculos, fără însă a-l depăși pe bravul Kucher. Utiștii s-au autodepășit pe final și au luptat eroic pentru fiecare metru de teren, dar spre deosebire de alte dăți au pasat calm și au ieșit de câte ori au avut ocazia pe contraatac, fără să bubuie mingi. Venită fără antrenor la Arad, însă cu bufonul Becali la butoane, trupa din capitală a fost de nerecunoscut și a plătit scump probabil faptului că și-a desconsiderat adversara, scor final 3-1! UTA obține cea mai importantă victorie a sezonului și scapă după foarte mult timp de locul 15, direct retrogradabil, poziție pe care însă se va menține doar dacă Argeșul nu bate mâine la Voluntari. În schimb, FCSB pierde puncte prețioase înaintea play-off-ului, ce o puteau apropia de liderul Farul și de CFR Cluj. UTA joacă vineri la Craiova cu CS Universitatea, dar problemele de lot nu îi dau pace lui Balint, Benga și Otele ieșind azi accidentați, iar Ubbink luând galbenul ce îl face indisponibil pentru ultima etapă, din Bănie.

(foto: UTA Arad, facebook)

Formații:

UTA: Kucher – Erico, Batha, Benga (45 Anton) – Abeid, Ubbink (82 Pașcalău), Cascini, Roger – R.Pop (82 Stahl), Milosevic (82 Willie), Otele (57 Postolachi). Antrenor: Laszlo Balint

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Șut, Edjouma (46 Cordea) – Oct.Popescu, Olaru (82 Radaslavescu), Coman – Miculescu.

Arbitri: Andrei Chivulete (București) – Daniel Mitruți (Craiova), Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș),

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Petruța Iugulescu (Buftea)

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare).

Observator LPF: Marian Ivan (Brașov).

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate