Sfecla este un aliat natural pentru o sănătate cardiovasculară bună

by Cristian Dobre

Combinatia simpla care topeşte grăsimea. Antioxidanta, bogata în vitamine și minerale, sfecla este un aliat natural pentru a ne păstra vederea și a menține o sănătate cardiovasculară bună.

Sfecla conține 266 mg de potasiu la 100 g și antioxidanți.

Sfecla își datorează culoarea unui pigment, betanin. „Această substanță promovează distrugerea celulelor canceroase și le împiedică să se înmulțească”, spune dieteticianul.

Pe lângă betanină, conține flavonoide, antioxidanți puternici.

Sucul de sfeclă conține nitrați care sunt transformați de organism în nitriți și apoi în oxid nitric, care „ajută mușchii să consume mai puțin oxigen în timpul unui efort sportiv și îi face mai eficienți”, subliniază dieteticianul.

Pentru un rezultat pozitiv, ar trebui să bei un pahar mare de suc de sfeclă cu câteva zile înaintea competiției și în aceeași zi, cu aproximativ 2 ore înainte.

– un măr
– o lămâie
– o sfeclă roşie medie
– 2 linguri de miere

Prepararea acestui amestec nu trebuie să dureze mai mult de 3-4 minute. Trebuie doar să speli şi să cureţi de coajă sfecla şi lămâia, apoi să tai în felii mai mici toate ingredientele.

Mărul nu trebuie curăţat de coajă, întrucât multe din vitamine se regăsesc chiar în coajă. Aşadar, după ce ai taiat în felii mici toate ingredientele, trebuie să le pui la storcătorul de fructe.

Colectează amestecul într-un pahar, apoi adaugă mierea. Bea tot conţinutul deodată, după ce ai servit micul dejun! În scurt timp vei vedea rezultatele, şi anume câteva kilograme pierdute, dar şi un adaos de energie.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments