Sfaturi pentru cei care vor un semnal bun la wireless în propria locuință

by Florian Popa
Please follow and like us:

In multe locuinte sunt routere wireless care furnizeaza Internet pentru orice fel de device-uri precum: laptop-uri, smartphone-uri, ceasuri inteligente, tablete etc. 

Sunt insa multe persoane care se plang de faptul ca nu au un semnal foarte bun la wi-fi. Daca si tu ai o astfel de problema, tine cont de urmatoarele sfaturi:

 

  • Cumpara un router performant

 

Daca vrei sa ai parte de rezultate foarte bune cand vine vorba de viteza la Internet, trebuie sa achizitionezi un dispozitiv cu caracteristici foarte bune. Cel mai important criteriu e standardul Wi-Fi, iar cea mai rapida varianta e IEE802.11 AC, care va functiona cu 866 Mbps. Totodata, vezi sa alegi un model Gigabit, care va fi capabil sa iti puna la dispozitie o viteza pe fir de 1000 Mbps. 

 

  • Opteaza pentru un abonament care sa iti dea viteza dorita

 

Degeaba cumperi un routere wireless de ultima generatie, daca nu ai si un abonament ce il face sa fie folosit la capacitati maxime. Nu poti opta pentru 250 Mbps si sa te astepti sa ai o viteza reala de 800 Mbps doar pentru faptul ca ai un device ce poate furiza un astfel de semnal. 

Aceste doua caracteristici (routerul si viteza data de providerul de Internet) trebuie sa mearga mana in mana. 

 

  • Pozitioneaza in mod corespunzator device-ul

 

Daca doresti sa ai semnal in toata casa, e important sa gasesti un loc pentru acest articol, cat mai in centru locuintei. In eventualitatea in care te intereseaza mai mult cum merge wi-fi-ul intr-o anumita camera, incearca sa il instalezi acolo. 

E important sa eviti sa-l plasezi direct pe sol sau pe perete. Gaseste-i loc pe un suport special, deoarece el imprastie semnalul in toate directiile si cel care merge in jos sau in zid se va pierde inutil sau va trece foarte greu.

 

  • Ai grija la modul in care sunt pozitionate antenele

 

Dupa cum bine stii, antenele unui astfel de dispozitiv pot fi inclinate in diverse directii. Cel mai bine e sa le pozitionezi de fiecare data vertical, deoarece astfel vor da cel mai bine semnal. 

 

  • Ai grija la obstacole si interferente

 

Undele transmise de router pot fi de o intensitate mai slaba, daca intalnesc anumite obstacole de care nu pot trece. Marea problema se pune la zidurile fabricate din beton, care sunt foarte groase. 

Totodata, nu se recomanda tinerea routerului in dulap sau acoperit cu tot felul de lucruri. El trebuie sa fie cat mai liber in toate directiile, pentru a emite un semnal cat mai puternic. 

Aceste articole pot si interfera cu alte device-uri wireless, deci, evita sa le plasezi langa ele. Pot sa aiba astfel de probleme si daca sunt tinute langa cuptorul cu microunde, dar si alaturi de televizor sau alte electrocasnice. 

Data viitoare, inainte sa te plangi de calitatea semnalului emis de router, asigura-te de faptul ca folosesti un model performant, detii un abonament de la care sa ai intr-adevar asteptari si ai pozitionat cat mai bine dispozitivul, fara a fi impiedicat de anumite suprafete si fara a interfera cu alte gadgeturi. 

Facebook Comments