Sfaturi pentru a alege cele mai bune vase de gătit pentru nevoile dvs.

by Sorin Haut

Pe parcursul anului trecut, mulți dintre noi s-au reconectat cu bucuria de a găti și cu beneficiile pregătirii unor mese delicioase de la zero. Și, în timp ce majoritatea oamenilor înțeleg că ingredientele pot face toată diferența în ceea ce privește masa noastră, ustensilele de gătit reprezintă, de asemenea, un element cheie.

Cu toate acestea, nu toate ustensilele de gătit sunt create în mod egal, iar ceea ce solicităm de la gama noastră personală se schimbă de-a lungul diferitelor etape ale vieții.

Vă amintiți ce ustensile de gătit aveați când v-ați mutat prima dată de acasă? Poate că v-a fost dăruit un set de tigăi Tefal sau ați ales ceva ieftin pe care l-ați cumpărat pur și simplu pentru că aveați nevoie de ele. Pe măsură ce înaintăm în vârstă și poate ne mutăm cu un partener, mulți își modernizează ustensilele de gătit. Încă mai aveți nevoie de ceva pentru a găti doar cantități relativ mici, dar căutați ceva de o calitate mai bună decât ceea ce ați avut inițial.

Și apoi vin copiii. Acum cauți comoditate, vase de gătit care sunt foarte ușor de curățat și capabile să pregătească cantități mai mari. Unele persoane ai căror copii au crescut și au plecat de acasă ar putea alege să își reînnoiască ustensilele de gătit pe măsură ce își reduc dimensiunile, în timp ce alte persoane decid să își reînnoiască gama deoarece caută să investească mai mult și să experimenteze în bucătărie cu un set de tigăi Tefal de o calitate uimitoare.

Ținând cont de acest lucru, Tefal ne prezintă numeroșii factori de care trebuie să ținem cont atunci când vă alegeți ustensilele de gătit, indiferent de etapa vieții în care vă aflați.

Cum să vă alegeți ustensilele de gătit?

În medie, oamenii au tendința de a deține cinci vase de gătit: două tigăi de dimensiuni diferite, o cratiță, o tocăniță și un wok. Cu toate acestea, există tigăi speciale (gândiți-vă la tigăi pentru sosuri, pentru crepe și pentru grătar) care s-ar putea să se potrivească perfect stilului dvs. de gătit și să merite să fie adăugate la colecția dvs.

Cercetând diferitele tehnologii de gătit disponibile, veți putea să vă potriviți nevoile individuale cu ustensilele de gătit perfecte pentru dumneavoastră.

Câteva întrebări pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vă alegeți ustensilele de gătit includ:

– Sunteți un bucătar începător, creativ sau expert?

– Ce este important pentru dumneavoastră? Rezultatele, designul, durabilitatea, cât de ușor este de curățat – sau poate toate patru?

– De ce capacitate aveți nevoie? Acest lucru va depinde de mărimea familiei dvs. și dacă gătiți sau nu cantități mari pentru divertisment.

– Ce materiale sunt cele mai potrivite pentru nevoile dumneavoastră? Există o mare varietate de materiale din care puteți alege, însă materialul antiaderent din aluminiu este cel mai popular și cel mai utilizat, deoarece este ușor de curățat și are o distribuție mai bună a căldurii.

– Sursa dvs. de încălzire este electrică, pe gaz sau prin inducție?

– Gătiți doar pe aragaz sau aveți nevoie să vă mutați vasele de gătit în cuptor?

Îngrijirea ustensilelor de gătit

– În medie, oamenii își reînnoiesc ustensilele de gătit, cum ar fi tigăi Tefal, la fiecare trei ani. Îngrijirea ustensilelor de gătit vă va ajuta să vă mențineți longevitatea. Pentru a le face să dureze mai mult:

– Evitați să vă supuneți tigaia la schimbări drastice de temperatură, de la cald la rece, cu excepția cazului în care aveți vase de gătit de înaltă calitate.

– Evitați să folosiți ustensile de metal pe suprafața antiaderentă, cu excepția cazului în care aveți tigăi de gătit de înaltă calitate.

– Nu folosiți partea abrazivă a buretelui decât dacă aveți tigăi de gătit de înaltă calitate.

Caracteristici importante pe care trebuie să le căutați

Dacă optați pentru vase de gătit antiaderente, este imperativ ca învelișul să nu conțină PFOA, plumb sau cadmiu. Vreți să știți că ustensilele dvs. de gătit sunt sigure, așa că este foarte important să optați pentru o marcă care oferă aceste informații despre acoperiri. Un set de tigai Tefal are un strat de acoperire 100% sigur, fără absolut niciun fel de PFOA, cadmiu sau plumb.

Alte caracteristici pe care ar trebui să le căutați atunci când vă alegeți oala de gătit sunt semnalele de preîncălzire care indică momentul în care tigaia este la temperatura perfectă pentru a începe să gătiți.

Durabilitatea este importantă, deoarece aceasta va determina dacă achiziționezi vase de gătit care vor dura mai mult timp. Dacă gătiți cu inducție, asigurați-vă că alegeți vase de gătit compatibile cu inducția. Chiar dacă nu gătiți pe inducție, produsele compatibile cu inducția sunt mai rezistente și oferă o gătire mai uniformă datorită bazei mai groase.

Facebook Comments