Sfaturi esențiale pentru a cumpăra adidașii potriviți pentru următoarea alergare

by Florian Popa

Cu perechea potrivită de adidași Nike pentru bărbați sau femei, alergarea poate fi ca și cum ați zbura. Adidașii de alergare oferă protecție, suport, absorbție a șocurilor și rezistență, astfel încât să te poți concentra pe atingerea obiectivelor dvs. de alergare.

Dacă alegeți perechea potrivită, vă veți crește performanța și veți scădea riscul de accidentare. însă dacă alegeți o pereche care nu se potrivește bine sau nu se adaptează nevoilor dvs., fiecare pas poate fi chinuitor.

Perechea optimă de adidași Nike pentru bărbați sau femei de alergare pentru dvs. va depinde de mai mulți factori, așa că nu este întotdeauna ușor să alegeți un câștigător clar. Cu nenumărate stiluri și mărimi disponibile, s-ar putea să aveți nevoie de puțin ajutor pentru a vă restrânge opțiunile.

Confortul este pe primul loc

Cei mai buni adidași de alergare pentru dvs. vor fi cei care se simt cei mai confortabili. Dar nu este ușor să vă faceți o idee dacă confortul va rezista pe distanțe lungi atunci când doar îi încercați.

Atunci când evaluați confortul, acordați atenție la senzația pe diferite părți ale piciorului dvs. Învățați diferitele componente ale adidasului și modul în care acestea afectează potrivirea.

Partea superioară

Partea superioară este partea de sus a adidasului, deasupra tălpii. Căutați o pereche de adidași Nike pentru bărbați sau femei cu o parte superioară care seamănă cu forma piciorului dvs. și care nu freacă și nu trage. Partea superioară revoluționară Nike Flyknit oferă un suport ușor și reduce risipa cu 60%.

Cutia de la vârf

Căutați o cutie pentru degete care să nu vă irite piciorul. Ar trebui să aveți suficient spațiu între degetele de la picioare și cutia pentru degetele de la picioare pentru a flecta și a întinde degetele de la picioare în mod confortabil, fără a se bloca în cutia pentru degetele de la picioare.

Șaua

Șaua este secțiunea care conține șireturile adidasului și care are rolul de a vă ține piciorul la locul lui. încercați să găsiți o șa care să vă susțină piciorul fără a vă simți prea strâns în jurul arcului în timp ce vă mișcați.

Talpa intermediară

Talpa intermediară este concepută pentru a absorbi impactul. Alegeți o talpă intermediară care nu face adidasul prea greu și care se simte confortabil. Evitați o talpă intermediară care este prea moale sau prea fermă – fiți ca Goldilocks și alegeți una care este potrivită.

Talpa exterioară

Talpa exterioară este stratul inferior durabil al adidasului.Căutați o amprentă care să semene cu forma piciorului dumneavoastră și să vă facă să vă simțiți stabil.Veți dori o talpă care să ofere suficientă tracțiune pentru suprafața preferată de alergare fără a fi inutil de rigidă sau grea. Găsiți un echilibru între durabil și flexibil, dacă este posibil.

Contra călcâiului

Contra călcâiului (sau căderea călcâiului) este materialul care leagă partea superioară de căptușeala adidasului în partea din spate a unor adidași Nike pentru bărbați  sau femei. Înălțimea călcâiului față de înălțimea tălpii piciorului poate avea un impact asupra pasului dvs. Fiți atent la cum se simte adidasul atunci când mergeți sau alergați și evitați adidași pentru bărbați sau femei care pun presiune pe o porțiune sau alta a piciorului dvs.

Gulerul gleznei

Gulerul gleznei este partea superioară a adidasului în care vă puneți piciorul. Un guler bun pentru gleznă nu va aluneca sau freca pe călcâiul lui Ahile și se va potrivi confortabil în jurul gleznelor. Acesta poate fi un punct de disconfort la mulți adidași Nike pentru bărbați sau femei, așa că acordați atenție zonei atunci când luați adidașii la o probă de alergare.

Reduceți riscul de accidentare

Un considerent cheie în alegerea unor adidași Nike sau Skechers de alergare este evitarea accidentărilor. Designul adidasului și materialele folosite la construcția acestuia vor determina dacă veți obține o cursă amortizată în timpul alergării. Nivelul de susținere pe care îl simțiți poate determina dacă adidasul vă va ajuta să reduceți riscul de rănire.

Din punct de vedere istoric, se credea că adidașii cu control al mișcării oferă cea mai bună apărare împotriva pronației, care este mișcarea naturală a piciorului spre interior în timpul unui pas. Din păcate, acest tip de adidas nu a redus procentul de accidentări la alergare de-a lungul anilor.

Pe baza datelor colectate de la alergători reali, oamenii de știință de la Nike Sports Research Lab au descoperit o soluție simplă: amortizarea și confortul sunt cheile pentru reducerea accidentărilor.

Desigur, o amortizare sporită poate duce la un adidas mai voluminos, încărcat cu spumă. pentru a evita această problemă, NSRL a dezvoltat o formă unică de rocker pentru o tranziție lină de la călcâi la vârf și o bază largă la vârf și călcâi pentru mai multă stabilitate.

Pentru a vă crește șansele de a nu vă accidenta, optați pentru o încălțăminte confortabilă și amortizată. combinați-o cu o rutină de alergare diversificată, adaptată la experiența și obiectivele dumneavoastră individuale de alergare.

Atunci când vă cumpărați următoarea pereche de adidași de alergare, luați în considerare atât distanța tipică a alergărilor dumneavoastră, cât și mediul înconjurător.

Facebook Comments