Sfaturi de care să ții cont când te vopsesți acasă

by Cristian Dobre

Fie că vrei să acoperi firele albe sau ai tenul prea deschis pentru culoarea naturală a părului tău, vopseaua de păr este o soluție utilă pentru a-ți înfrumuseța aspectul. Cu toate acestea, vopsitul la salon poate fi extrem de costisitor, mai ales dacă ai nevoie de o reîmprospătare de culoare lunară. Mai jos, regăsești pașii esențiali, precum și accesoriile necesare, pentru a te vopsi în confortul casei tale. 

Așadar, dacă decizi să îți vopsești părul acasă, vei avea nevoie de următoarele produse și accesorii:

  • 1-2 cutii de vopsea de păr, în nuanța dorită. Ai grijă, mereu, să te uiți la imaginile de pe cutie, care reflectă nuanța autentică a culorii, în funcție de cea naturală a părului, pentru a te asigura că obții culoarea dorită.
  • O pensulă de aplicare a culorii
  • O cutie de șervețele demachiante, pentru curățarea vopselei de pe piele
  • O cască de duș
  • 2 pereche de mănuși din latex
  • Un balsam de buze solid și translucid sau un tub de vaselină

Sfaturi de care să ții cont când te vopsesți acasă

Este ideal ca, înainte de vopsire, să renunți, pentru câteva zile, la placa de păr sau ondulator, în așa fel încât părul să nu sufere în exces. Următorul pas, la fel de important, este să te asiguri că vopseaua aleasă va arăta pe părul tău așa cum îți dorești. Pentru acest lucru, este recomandat să începi prin a aplica un strop de vopsea pe câteva șuvițe. Dacă ceea ce obții pe această porțiune mică de păr este, într-adevăr, ceea ce-ți dorești, poți începe procesul de vopsire integrală.

Înainte să te vopsești, poți îmbrăca un halat de baie mai vechi sau un tricou pe care îl porți, de obicei, în casă, așa încât să nu regreți dacă ai nimerit, din greșeală, puțină vopsea pe haine. De asemenea, este bine să acoperi cu celofan, ziare sau folie de aluminiu suprafața de lucru: chiuveta, cada și suprafețele din împrejurimi, ca să îți faci viața mai ușoară după ce ai terminat să te vopsești. Este mai ușor să arunci protecțiile de suprafețe decât să le speli.

Tot în acest sens, este bine să ai la îndemână șervețele demachiante, pentru a-ți curăța de vopsea fruntea și zona urechilor. Aceasta tinde să se ia mai greu de pe piele și necesită insistență, deci e recomandat să începi să cureți zonele de piele pătate în timpul în care aștepți să se prindă vopseaua de păr.

Un truc util, pentru a preveni ca vopseaua să ți se prelingă pe piele, este să aplici un strat generos de balsam de buze translucid sau vaselină pe zonele de interes : fruntea și urechile. În felul acesta, vei evita petele nedorite, înainte să apară.

Cum te vopsești acasă

Urmează procesul de vopsire propriu-zis. Ai grijă să îți pui la îndemână toate ustensilele de lucru, pentru a evita întreruperea procesului sau murdărirea altor încăperi, în căutarea lor. Apoi, pe cât de plictisitor, pe atât de important este să citești cu atenție instrucțiunile din cutia cu vopsea. Fiecare brand are particularități, pe care este bine să le cunoști. Cel mai important este să știi câte minute trebuie menținută vopseaua pe păr, pentru a obține nuanța pe care ți-o dorești. Prea puțin timp poate duce la estomparea culorii devreme, iar prea mult timp, de obicei, înseamnă obținerea altei nuanțe față de cele dorite. Instrucțiunile conțin și pașii procedeului de vopsire, pe care este bine să îi cunoști înainte de a te apuca, pentru a nu omite porțiuni de păr sau pentru a obține o culoare neuniformă.

Amestecă vopseaua și oxidantul (dacă e cazul), într-un bol, până obții o pastă omogenă, după care începe să aplici vopseaua, cu pensula, de la rădăcini. Este foarte important să întinzi vopseaua dinspre rădăcini din două motive:

  • Culoarea trebuie să stea cel mai mult timp pe rădăcini, pentru a se prinde.
  • Ai un control mult mai bun al aplicării dacă pornești de sus.

Cea mai ușoară metodă de aplicare a culorii este să îți împarți părul în două, printr-o cărare pe mijloc și să vopsești, secționat, fiecare parte. Răbdarea este esențială pentru un vopsit reușit, așadar înarmează-te cu muzică sau un podcast, o cafea sau o cană de ceai și menține-ți răbdarea, pentru a acoperi cât mai bine toate secțiunile de păr. Te poți folosi de agrafe sau cleștișori de păr pentru un control mai bun al secțiunilor de păr.

După ce ai terminat de acoperit toată suprafața părului, îl poți strânge într-un coc pe care îl vei prinde sub casca de duș. În acest fel, eviți picurarea vopselei pe haine și pe suprafețe. Odată ce a trecut durata de timp recomandată în instrucțiuni, va trebui să clătești excesul de vopsea. Aici intervine a doua pereche de mănuși, pe care o vei folosi pentru a nu-ți murdări mâinile de vopsea.
După ce ai reușit, cu brio, să obții culoarea mult dorită, este important să investești într-un șampon și un balsam pentru păr vopsit, pentru a menține nuanța cât mai mult timp.

Sursa: doc.ro

Facebook Comments