Sezon estival în fotbal: campionate naţionale şi apoi cupe europene!

by Sorin Haut

UEFA și ECA (n.r. – Asociația Cluburilor Europene) au organizat o ședință în care au încercat să găsească o soluție pentru încheierea sezonului 2019/2020. Cele două părți ar fi ajuns la un acord, acela de a încheia toate ligile din Europa până la data de 31 iulie, cel mai târziu, potrivit spaniolilor de la As. În aceste condiții, luna august ar rămâne liberă pentru competițiile europene, atunci urmând să se desfășoare meciurile rămase din Liga Campionilor și Europa League.

Deși a stabilit o dată limită pentru finalizarea campionatelor, UEFA este conștientă că unele țări nu vor putea îndeplini această cerință, din cauza pandemiei de coronavirus. În acest sens, forul european ar fi hotărât ca în țările unde nu se va putea realiza acest lucru, cum ar fi Belgia sau Olanda, fiecare federație națională să stabilească modul în care se va încheia competiția.

Totuși, dacă nu se ajunge la o înțelegere pe plan național, UEFA are de gând să permită accesul echipelor în cupele europene în funcție de actualul clasament. Acesta este și cazul Spaniei, care și-a pregătit deja lista cu echipele calificare, în cazul în care sezonul din La Liga nu va putea fi finalizat la timp.

De asemenea, UEFA ar fi renunțat la ideea fermă de a le interzice accesul în competițiile europene echipelor din țările care au decis să încheie prematur competiția. (digisport.ro)

Facebook Comments