Sergiu Vlad (USR): Punem lucrurile pe făgașul normal

by Adrian Pavel

Sergiu Cosmin Vlad, senator USR Arad: „În această săptămână, proiectul de buget a parcurs în Parlament etapa analizei în cadrul comisiilor de specialitate. Personal, am avut ocazia să particip la dezbaterile din comisiile de mediu, comunicații, muncă și justiție.

După o lungă perioadă în care bugetul a fost utilizat ca instrument pentru cumpărarea de voturi, anul acesta va fi al responsabilității și al investițiilor. Asta înseamnă că pentru a depăși criza economică în care ne-a adus pandemia trebuie să creștem substanțial sumele investite de stat.

Este o soluție normală în orice perioadă de scădere economică, în care trebuie să apărăm locurile de muncă și antreprenorii puternic afectați de restricții. Beneficiul este că aceste investiții se vor regăsi în salariile angajaților, apoi în consum, iar la final în taxele și impozitele plătite statului.

Nu este defel un buget de austeritate, nu se taie salarii sau pensii. Numai că nu se poate trăi la nesfârșit pe datorie, iar ceea ce vom vota în zilele următoare este varianta corectă de a aduce bunăstare, punând lucrurile pe făgașul normal.

Facebook Comments