Sergiu Vlad: Un nou control în urma sesizării USR Arad, în zona Moneasa

by Andreea Radu

În urma sesizării deputatului USR Arad, Sergiu Vlad, care a interpelat Ministerul Apelor și Pădurilor în legătură cu exploatarea ilegală a lemnului din pădurile comunei Moneasa, în aceste zile va avea loc un control în zonă.

Deputatul arădean a sesizat faptul că în urma vijeliei din toamna anului 2017, în localitatea Moneasa, județul Arad, au căzut mulți arbori. Autoritățile competente au folosit ca pretext această furtună pentru a tăia foarte mulți copaci din stațiune, iar acțiunea a continuat apoi cu tăierea masivă a pădurii de pe raza acestei localități.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „După ce furtuna a doborât un număr foarte mare de arbori în 2017 a fost stopată exploatarea lemnului pe picior (a copacilor sănătoși) pentru că exista u cantitate îndestulătoare de lemn deja doborât, care devenea o prioritate pentru exploatare.

Informațiile însoțite de dovezi pe care le-am primit eu indică o exploatare atât a lemnului doborât de vânt cât și a copacilor aflați în picioare în zona Moneasa, ceea ce contravine aprobărilor. Pentru aceasta am sesizat Ministerul Apelor și Pădurilor, solicitând controale care să lămurească dacă s-a lucrat legal sau nu.

Din păcate, exploatarea forestieră reprezintă o ramură cu numeroase probleme, cu încălcări flagrante ale regulilor silvice și ale drepturilor proprietarilor. USR se angajează să impună respectarea legii în acest domeniu, pentru a proteja interesele proprietarilor, ale companiilor din domeniu și ale populației totodată.

Facebook Comments