Sergiu Vlad: Ștrandul este soluția pentru relaxare

by Andreea Radu

USR cere Primăriei Arad un plan de implementare rapidă a unor soluții și reguli pentru amenajarea de spații publice pentru relaxare pe ștrandul Neptun.

Recent, administrația județeană a decis desființarea teraselor de pe bulevardul central al municipiului Arad. În ultimii ani, acestea deveniseră un pol de atracție pentru doritorii de relaxare, în condițiile în care zona comercială a ștrandului este de mult într-un con de umbră.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Ștrandul Neptun poate oferi arădenilor senzația de libertate și siguranță care, în această vară, va depinde atât de mult de distanțarea socială sau fizică.

Vorbim de o zonă care a scăzut de la 3.000.000 de vizitatori anual, cifra furnizată de site-ul RECONS Arad, la 80.000 de vizitatori în anul 2018 (conform situației veniturilor anuale). Pentru revitalizarea sa, USR Arad propune administrației:

  • Închirierea spațiilor destinate amenajării teraselor la prețuri modice, pentru sezonul 2020;
  • Posibilitatea încheierii unor contracte pe termen de minim 5 ani, pentru a stimula comercianții care doresc să investească;
  • Reducerea prețurilor la biletele de intrare și abonamente, pentru a atrage arădenii pe ștrand;
  • Efectuarea de urgență a lucrărilor necesare pentru igienizarea toaletelor publice din interiorul ștrandului;
  • Întocmirea și afișarea unui regulament de ordine interioară adecvat măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus.

Ștrandul are suficient loc pentru a amplasa mese și umbrele cu respectarea regulilor de distanțare socială. Cred că, dacă l-am reda arădenilor, am putea petrece vara plăcut și în siguranță.

Facebook Comments