Sergiu Cosmin Vlad: Stadionul care ridică întrebări

by Andreea Radu

Arad. Deputatul USR Arad, Sergiu Cosmin Vlad, a participat la ședința Consiliului Local de astăzi, adresând administrației locale o serie de întrebări privind gestionarea proiectului de modernizare a noului stadion municipal.

Redăm mai jos intervenția sa: „Doresc să încep prin a declara că atât eu, cât și partidul pe care îl reprezint, am înțeles și susțin necesitatea acestui demers, de a aloca fondurile necesare pentru finalizarea stadionului municipal. Personal, îmi doresc la fel de mult ca orice arădean care este și suporter al UTA-ei, ca cel mai puternic brand al Aradului să beneficieze cât mai repede de un stadion funcțional, adaptat cerințelor moderne.

Vedem astăzi că arădenii vor trebui să scoată din propriul buzunar mai bine de 60 de milioane de lei pentru acest stadion. Investiția este un efort deosebit pentru comunitate, fiind fără îndoială cea mai importantă și mai vizibilă lucrare de mare infrastructură orașul nostru.

Pentru aceasta și în numele locuitorilor din municipiu care m-au votat atât pe mine și USR, cred că sunt îndreptățit să cer administrației locale să vină în fața alegătorilor cu explicații decente și plauzibile, care să răspundă la următoarele întrebări:

–       De ce acum 6 ani a fost acceptată o ofertă pentru construirea unui stadion care față de cel supus azi la vot avea în plus un acoperiș și învelitori laterale moderne, precum și un al treilea etaj (la care s-a renunțat), la aproape jumătate din prețul de acum?

–       Care este explicația subevaluării (pentru că acum vedem limpede că a fost o subevaluare) din oferta de atunci? Prețul aproape dublu din prezent nu se poate justifica nici prin adăugirile la fundație, nici de modificarea legislației privitoare la incendii, nici de gradația UEFA superioară.

–       Dacă banii oferiți de CNI, pe care acum i-am pus din propriul buzunar (10 milioane de lei pentru nocturnă și gazon) vor fi solicitați actualului guvern, pentru a mai reduce povara de pe umerii orașului, așa cum s-a promis inițial?

–       Mai doresc să întreb dacă firma care a eșuat la prima încercare va mai fi primită să încerce din nou, ceea ce nu a reușit de prima dată?

–       Când veți da curs cererilor adresate conform legii 544, prin care am solicitat documentația prin care s-a renunțat la anumite lucrări la stadionul UTA (73822/26.09)?

Vă mulțumesc!”

Facebook Comments