Sepsi OSK – UTA, duelul intensităţii! Arădenii vor să confirme forma de play-off şi în secuime

by Sorin Haut

Pe locul 5 în Liga 1 şi peste echipe precum CSU Craiova sau FCSB, neînvinsă încă acasă şi cu trei victorii şi un egal în precedentele patru etape, UTA se numără până acum printre revelaţiile turului de campionat. Urmează însă o deplasare foarte grea, duminică, de la ora 16, în fieful lui Sepsi OSK, formaţie care în ciuda unor prestaţii bune în ultima vreme, nu reuşeşte să câştige. După o serie de trei înfrângeri, au urmat trei egaluri pentru trupa lui Leo Grozavu, ce-i drept în faţa unor pretendente la play-off, dar victoria întârzie să apară, iar echipa a coborât până pe locul 13, cu doar şapte puncte adunate în opt etape, UTA având cu opt mai mult! Practic, singurul succes al covăsnenilor datează încă din runda inaugurală, acel 2-0 cu Academica. De atunci, Sepsi nu a mai cunoscut gustul victoriei, motiv pentru care formaţia din Sfântu Gheorghe se va mobiliza pentru a obţine trei puncte în faţa UTA-ei. Se anunţă un duel încins şi disputat, ambele echipe fiind recunoscute pentru jocul bărbătesc şi agresivitate, dar şi o bună pregătire fizică. UTA are moral mult mai bun şi avantajul unui lot fără probleme medicale, Sepsi având în schimb destui jucători accidentaţi, sau care revin din infirmerie. Terenul propriu şi ambiţia de a urca în clasament, spre zona de play-off, sunt însă suficiente motive pentru ca şi gazdele să emită pretenţii la un rezultat pozitiv. Antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint se aşteaptă la un meci complicat, deși Sepsi nu are un parcurs prea bun în acest debut de sezon. „O deplasare dificilă, din toate punctele de vedere. Sepsi e o echipă care a demonstrat forță în campionatul trecut. Este o formație care practică un joc consistent, agresiv și chiar dacă nu a avut rezultatele așteptate în acest debut de sezon, exprimarea lor a fost la un nivel bun sau foarte bun aproape în fiecare partidă. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere, mai ales fizic, deoarece va conta foarte mult. Asta, pentru că intensitatea și agresivitatea cu care joacă echipa din Sfântu Gheorghe este una peste nivelul Ligii I. Dar, consider că avem și noi argumente pentru a face un joc bun și sperăm să ne întoarcem și cu un rezultat bun”, a spus astăzi, Laszlo Balint, la conferinţa de presă de dinaintea meciului.

Fără probleme de lot, Balint este optimist: „Multe lucruri ne dau încredere că vom veni acasă fericiţi”

Întrebat dacă nu îi este frică de faptul că jucătorii ar putea să nu mai joace la aceeași intensitate, după o serie de meciuri bune și rezultate pe măsură, Balint spune că îşi cunoaşte prea bine vestiarul ca să îşi facă probleme din acest punct de vedere. Deşi, la Botoşani, au fost motive de îngrijorare din perspectiva concentrării. „Nu-mi este frică de faptul că jucătorii ar avea un recul după o serie de rezultate bune. Sigur, avem destul de multe preocupări. În această săptămână am încercat să reglăm ceea ce nu a funcționat în meciul cu Rapid, în special în prima repriză. Cred că suntem în urma unei săptămâni bune, băieții s-au antrenat foarte bine în această perioadă, iar aceste lucruri ne dau speranțe că vom veni acasă fericiți”. Antrenorul UTA-ei are tot lotul valid pentru meciul cu Sepsi, singura absenţă, deja mai veche, este cea a lui Tudor Călin. „Suntem apți cu toții, ne-am antrenat la capacitate maximă, în efectiv complet, așa că nu-mi va fi ușor să aleg lotul pentru această deplasare, cu atât mai puțin, primul unsprezece. Dar, nu o dată, am spus-o, acestea sunt probleme plăcute pentru un antrenor”, a mai spus Balint, care l-a recuperat şi pe Batha pentru duelul din secuime, mijlocaşul central al UTA-ei revenind după suspendarea pentru cumul de galbene.

Îngrijorări din cauza posibilităţii de reducere a numărului de fani, la meciurile de acasă

Balint este îngrijorat în schimb de faptul că UTA şi-ar putea pierde în curând mai mult de jumătate din fani la meciurile de acasă, ca urmare a creșterii constante a cazurilor de Covid-19. Depăşirea ratei de incidenţă de peste 3 la mie în municipiu va duce automat la un număr de spectatori mult mai mic pe “Francisc Neuman” şi anume la doar 30% din capacitate, precum au stabilit autorităţile. Iar publicul este unul din atuurile principale ale echipei în acest sezon, aportul fanilor dovedindu-se esenţial în momentele grele: „Ne dorim ca la Arad această incidență să rămână sub 3 la mie, căci altfel nu vor mai veni atâția suporteri alături de noi. Vă dați seama că ne-am obișnuit cumva să jucăm cu stadionul aproape plin, dar, din păcate, asta nu cred că ține de noi. Sperăm la tot ce este mai bun, nu vreau să mă gândesc acum la situații ipotetice. Astăzi știm doar că un număr destul de mare de suporteri au planificat deplasarea la Sfântu Gheorghe pentru a ne susține, este un imbold suplimentar acest aspect. Le mulțumim pe această cale și sper ca la finalul partidei să mergem în fața lor și să ne bucurăm împreună. Au fost minunați și cu Rapidul, am văzut că au intrat și în acel clasament european al coregrafiilor. Eforturile lor sunt apreciate de noi, staff și jucători. Nu este ușor ceea ce fac, știind că depun eforturi, își sacrifică timp, energie, bani. Fac o atmosferă deosebită la meciurile de pe propriul teren și le mulțumim încă o dată”, a punctat tehnicianul „roș-albilor”.

Show-ul din peluză, în topul celor de la Ultras World! UTA va avea galerie şi cu Sepsi

Peste 8000 de suporteri ai „Bătrânei Doamne” au realizat un show de zile mari la derby-ul cu Rapidul, iar galeria a fost premiată de Ultras World pentru coregrafie şi tot “arsenalul” pirotehnic. Meciul dintre Sepsi şi UTA contează pentru runda a noua din Liga 1, iar în tribune se anunţă din nou şi o galerie arădeană. Fanii utişti vor face deplasarea cu autocarele, duminică, cei nevaccinaţi urmând să se testeze în mare parte sâmbătă, între orele 17 şi 19, la stadionul „Francisc Neuman”. Costul unui test antigen rămâne acelaşi, 20 de lei. Cei care nu pot ajunge mâine seară la stadion, pentru testare, o pot face şi duminică, la Sfântu Gheorghe, între orele 13 şi 16, un test costând 30 de lei. Preţul unui bilet la acest meci este unitar, de 20 de lei, iar copii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită. (foto principal: szekelyhon.ro)

 

Facebook Comments