„Șepcile roșii” au învins o UTA adormită și fără vlagă! Arădenii pot ajunge pe loc retrogradabil

by Sorin Haut

UTA a suferit astăzi a doua înfrângere pe teren propriu în acest sezon, 0-1 cu Universitatea Cluj, într-un meci ce a deschis etapa a noua din Superligă. Arădenii au fost slabi la toate capitolele, regretul eșecului fiind cu atât mai mare cu cât clujenii au fost lipsiți de trei jucători importanți, Nistor, Chipciu și nou sositul Vali Gheorghe. „Roș-albii” au fost conduși de pe bancă și de această dată de secundul Sorin Rădoi, în absența lui Mircea Rednic, care a luat decizia de a nu coborî în iarbă, deși a condus antrenamentele săptămânii. Rareș Pop și Carp au ratat două ocazii bune în prima repriză, una însă dominată clar de oaspeți, care și-au creat mai multe șanse de gol, cea mai mare consemnată în minutul 45, când Popa a centrat în careu, Freitas a respins greșit până la Bic, iar șutul acestuia a fost respins în bară de Iacob. De asemenea, în prelungiri, Ianis Stoica a ratat incredibil, din poziție excelentă. UTA a început ceva mai bine partea a doua, iar Freitas și Cooper l-au întins pe Gorcea, portarul Universității respingând in extremis și la reluarea din careu a lui Micovschi. Clujenii au revenit însă rapid în joc și au pus presiune pe apărarea arădeană, ocazia lui Stoica, șut deviat în corner, anunțând deschiderea scorului.

Reușita lui Daniel Popa a făcut diferența pe Arena „Francisc Neuman”

Simion a tras la poartă de la 20 de metri, Iacob a respins în față până la Daniel Popa, care a trimis în plasă din numai șapte metri, 0-1 în minutul 71. UTA a încercat să atace, dar Cooper a fost în zi slabă, iar mijlocașii arădeni au rămas datori. Nici măcar eliminarea din final a lui Cîmpanu, care l-a scuipat pe Dumitrașcu, nu a adus egalarea. Până la ultimul fluier s-a mai consemnat doar o fază periculoasă, Micovschi a centrat din corner, iar nou intratul Cristi Mihai a deviat mingea încet pe lângă poartă. UTA pierde la limită și se afundă în subsolul clasamentului, riscând chiar să cadă pe loc direct retrogradabil după runda a noua! Urmează un meci în deplasare la Botoșani, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18:45. În schimb, Clujul saltă pe un intermediar loc 7 în clasament, la doar două puncte de play-off, iar pentru Ioan Ovidiu Sabău e prima victorie în campionat de la revenirea pe banca clujenilor.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues (Stanciu 90+5), Stolnik, Carp, Abeid (Dumitrașcu 46) – Freitas (Stahl 85), Marku – R. Pop (Mihai 85), Fabry (Vucenovic 77), Micovschi – Cooper. 

Universitatea Cluj: Gorcea – Peteleu (Oancea 90), Mitrea, Masoero, Vătăjelu – Bic, Doukoure, Simion (Pițian 90+3) – Cîmpanu, D. Popa (Tescan 86), I. Stoica (Silaghi 90+3). 

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din București), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei-Satu Mare)

Camera VAR: George Vidican și Marius Omuț (ambii din Satu Mare).

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara).

 

 

Facebook Comments