Senatul SUA l-a confirmat pe Antony Blinken drept noul secretar de stat american

by Florian Popa

Senatul american a votat marți cu 78 de voturi pentru și 22 împotrivă confirmarea lui Antony Blinken drept secretar de stat al Statelor Unite, anunță hotnews.ro.
Deși confirmarea lui Blinken a fost bipartizană acesta a primit cele mai puține voturi din partea senatorilor republicani din toate nominalizările pentru cabinetul lui Joe Biden de până acum.

Senatul a confirmat până acum patru din viitorii membri ai executivului președintelui democrat, pe lângă Blinken fiind validați și Lloyd Austin – secretarul apărării, Janet Yellen – secretarul trezoreriei și Avril Haines – directorul comunității serviciilor de informații.
Blinken, care a fost secretar de stat adjunct în timpul administrației Obama, are o istorie îndelungată de colaborare cu Joe Biden, fiind consilierul pe probleme de securitate națională al acestuia în perioada în care Biden era vicepreședinte.
Acesta a fost de asemenea director de personal al Comisiei pentru relații externe din Senatul american în perioada în care Biden era președinte al comisiei.
Decizia lui Biden de a-l nominaliza pe Blinken a fost salutată de comunitatea de relații externe și membri ai ambelor partide din duopolul politic american.
Fostul secretar de stat republican Colin Powell a declarat în luna noiembrie că este „încântat” să afle că Biden l-a ales pe Blinken pentru rol.

Facebook Comments