Senatul a votat scoaterea sălilor de jocuri de noroc din orașe

by Andreea Radu

Senatul a adoptat un proiect de lege prin care licenţa pentru jocurile de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii, iar punctele de lucru se amplasează doar la periferia localităților. Proiectul de lege, inițiat de PSD, a fost votat în unanimitate. Amintim că un proiect similar a fost depus de USR cu mai mult timp în urmă, dar a rămas nevotat. USR a acuzat conducerea Parlamentului, formată din PSD și PNL, că-l ține blocat în sertare.
Inițiativa de acum, inițiată de PSD, modifică Ordonanța de Urgență 77/2022 în sensul în care licenţa pentru jocurile de noroc se va acorda în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori. Respectarea acestei reguli va fi dovedită prin adeverinţă emisă de administrația publică din respectiva localitate, scrie b1tv.ro.
De asemenea, spațiul propus spre a fi amplasat punctul de lucru trebuie să fie situat „la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti”.
„Spaţiul propus nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 m a unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestora, a unor locuri de joacă pentru copii definite ca orice spaţiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii, a parcurilor, a unor aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi alte asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora”, mai prevede noua regulă, potrivit Agerpres.
De asemenea, numărul maxim de mijloace pentru jocurile de tip slot-machine aflate într-un singur loc se reduce de la 75 la 20.
Lăsarea minorilor să intre într-o locație cu jocuri de noroc constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 100.000 la 200.000 lei. La a doua abatere de acest fel, licenţa e suspendată şase luni, iar la a treia abatere licenţa e anulată, iar operatorul în cauză nu mai poate obține alta timp de trei ani.

Facebook Comments