SENATORUL SORIN ILIESIU ANUNTA CA A DEMISIONAT DIN PNL

by Cosmin Mihuta

Senatorul Sorin Ilieșiu a anunțat joi dimineața, într-o a treia scrisoare deschisă trimisă colegilor, că a demisionat din Partidul Național Liberal (PNL), după ce președintele partidului, Crin Antonescu, a propus excluderea sa.

„Demisionez așadar, considerând că nu mai există nicio speranță pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, făcută de domnul președinte”, spune Sorin Ilieșiu în scrisoarea deschisă remisă AGERPRES.

Acesta mărturisește că nu se aștepta ca 65 din cei 67 membri ai Biroului Politic Național al PNL să voteze pentru excluderea sa din partid, la propunerea lui Antonescu.

Sorin Ilieșiu spune că a fost surprins și să fie catalogat „nătărău” de liderul PNL și președinte al Senatului.

„Nu mă așteptam ca președintele Senatului României să mă numească ‘nătărău’, respectiv neghiob, nătâng, gogoman sau dobitoc, pentru ca apoi să dispună excluderea mea — atât ca secretar cât și ca simplu membru — din Comisia pentru Cultură și Media, fiind singurul parlamentar doctor în Cinematografie și Media (Magna cum laude), autor a trei cărți de specialitate de nivel academic și al unor documentare apreciate, precum filmul ‘Apocalipsa după Cioran’ (realizat împreună cu domnul Gabriel Liiceanu)”, a mai consemnat Sorin Ilieșiu în scrisoarea sa.

El trimisese marți dimineața o scrisoare deschisă adresată colegilor din PNL în care propunea organizarea unui Congres extraordinar, ca președintele formațiunii Crin Antonescu „să facă un pas în spate”, iar conducerea partidului să îi fie încredințată lui Călin Popescu Tăriceanu.

Propunerea sa a fost una singulară, liberalii sibieni delimitându-se de inițiativa acestuia și comunicând că susțin echipa formată din președintele Crin Antonescu și prim-vicepreședintele Klaus Iohannis.

Ilieșiu a solicitat săptămâna trecută sprijinul colegilor din organizația sibiană pentru a candida la europarlamentare, dar aceștia s-au opus, spunând că ei doresc un candidat din Sibiu, știut fiind faptul că Ilieșiu a candidat pentru funcția de senator de Sibiu, la solicitarea conducerii centrale de la București.

Facebook Comments