Senatorul Ioan Cristina vrea certificat verde și pentru cei care au trecut asimptomatic prin boală

by Florian Popa

Senatorul liberal Ioan Cristina consideră că prevederea legislativă privind introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați trebuie să fie modificată printr-un amendament care să se refere și la persoanele care au trecut asimptomatic prin boala COVID-19.

Senatorul arădean spune că și persoanelor care au trecut asimptomatic prin boală și nu au fost înregistrate ca bolnave de COVID-19, dar care fac dovada faptului că au anticorpi printr-un buletin de analize, trebuie să li se acorde certificat verde.

„Consider că, în actuala formă, prevederea legislativă nedreptățește un număr foarte mare de persoane care au trecut prin boală fără ca măcar să știe, sau pe cele care au făcut forme foarte ușoare, au crezut că au o banală răceală și, în consecință, nici nu s-au prezentat la medic. Sunt de părere că toate aceste persoane, dacă își fac analizele și prezintă dovada faptului că au anticorpi, trebuie să fie puse pe picior de egalitate cu cele vaccinate”, a declarat senatorul arădean.

De remarcat, că senatorul Ioan Cristina este vaccinat inclusiv cu cea de a treia doză, fapt care nu-l împiedică, însă, să sancționeze nedreptatea care li se face persoanelor nevaccinate care au trecut prin boală.

Facebook Comments