SENATORUL IOAN CRISTINA CERE DESFIINTAREA USD

by Cosmin Mihuta

Senatorul Ioan Cristina, preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad a anunţat că, în urma ședinței Biroului Politic Naţional s-a hotărât ca PNL să își mențină propunerile pentru posturile de miniștri care îi revin în cadrul Cabinetului Ponta: Klaus Iohannis, ministru de Interne și vicepremier, Eugen Nicolăescu, ministru de Finanțe, Teodor Atanasiu, ministrul Economiei, Cristian Bușoi, ministrul Sănătății.

De asemenea, PNL solicită PSD începerea negocierilor în cadrul USL pentru restructurarea și reorganizarea Guvernului până la 15 iunie 2014. „Prin această măsură urmărim reducerea numărului de ministere și a aparatului birocratic în general și revizuirea priorităților guvernamentale în acord cu programul de guvernare”, a precizat senatorul arădean.

Ioan Cristina a explicat şi care sunt motivele care stau la baza crizei din USL: „În ultima perioadă au existat unele disfuncționalități în cadrul USL, ca urmare a faptului că PSD nu a respectat protocolul alianței prin înființarea USD. Conform articolului 9.8 din Protocolul USL, părţile nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale, fără vreo mențiune că acest articol se referă la alegeri prezidențiale, parlamentare sau europarlamentare. În acest temei, PNL cere PSD, UNPR și PC anularea imediată a documentelor referitoare la înființarea USD, pentru că acestea contravin explicit și flagrant protocolului USL, articolul 9.8. Nu avem de gând să interzicem PSD, UNPR și PC să meargă într-o formulă comună de alegeri europarlamentare, dar nu prin încălcarea protocolului USL și nu prin încercarea de a substitui, cu posibilitatea de a înșela electoratul, o titulatură care înseamnă altceva, adică Uniunea Social Liberală”, a spus Ioan Cristina.

Senatorul a dat asigurări că PNL a fost, este și va rămâne un partener loial și sincer în cadrul Uniunii Social Liberale şi le solicită aliaților săi să acționeze în același mod. „Nu avem nici un motiv să prelungim această criză, nu este nici în folosul cetățenilor, nici în folosul politicienilor. Soluțiile PNL au fost exprimate explicit și așteptăm ca Victor Ponta, conform procedurilor statuate tot prin protoculul USL, să le folosească și să pună capăt acestei crize”, a precizat Ioan Cristina.

Facebook Comments