Senatorul Adrian Wiener este noul lider al grupului USR din Senatul României

by Andreea Radu

Medicul Adrian Wiener, senator de Arad al Uniunii Salvați România, a fost ales pentru a ocupa poziția de lider al grupului parlamentar din Senat. O responsabilitate semnificativă, în contextul presiunilor tot mai mari ale coaliției guvernamentale la adresa fundamentelor statului de drept.

Adrian Wiener, senator USR Arad: ”Desemnarea mea ca lider de grup reflectă încrederea colegilor, câștigată prin munca susținută pe care am depus-o în Parlament, atât în plen cât și în comisii. Este o mare răspundere, în contextul modului tensionat și adeseori abuziv în care înțelege actuala majoritate să gestioneze activitatea legislativă.

Mă voi concentra pe deblocarea acelor resorturi care împiedică adoptarea unor proiecte benefice pentru cetățenii României, numai pentru că alianța PSD-ALDE are înțelegeri cu grupuri de interese din diverse domenii. Legi precum cea privitoare la acizii grași trans și care ar putea salva mii de vieți anual trebuie adoptate. La fel și altele.

Voi susține operaționalizarea mecanismelor la care România s-a asumat în domeniul protecției persoanelor defavorizate, a persoanelor cu dizabilități, a respectării drepturilor omului. Voi continua să reprezint și să susțin interesele pacienților și a angajaților din sistemul de sănătate, precum și ale oricărui cetățean român.

Nu va fi ușor însă sunt încrezător că alături de colegii din USR voi reuși să pun umărul la schimbarea atât de necesară a clasei politice și a modului de reprezentare a cetățenilor.

Facebook Comments