„Semnificația conectivității în spațiul online”, activități educative la Liceul Teoretic „Adam Müller-Guttenbrunn” din Arad 

by Adrian Topor

Liceul Teoretic „Adam Müller-Guttenbrunn” din Arad a fost marți, 15.10.2019, gazda a două activități educative, de formare și prevenție pe linia prevenirii victimizării minorilor, prevenirii violenței în unitățile de învățământ și semnificația conectivității în spațiul online.

Evenimentul a fost organizat de Compartimentul Județean de Analiză și Prevenirea Criminalității și Inspectoratul de Poliție Județean Arad, la care a participat ca invitat și Arhim. Conf. Univ. Teofan Mada, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Dezbaterile au fost coordonate de Tocan Ciprian (Agent șef, din cadrul IPJ Arad), Dulovez Harry (Agent BOP) și locotenent Bosoncea Valentin (IJJ Arad). La eveniment au participat și cadre didactice din unitatea de învățământ arădeană (Prof. Banci Felicia-Maria, Prof. Vasvary Luciana, Prof. Maxim Lorena, Prof. Roxin Ana Magdalena). La aceste activități au fost prezenți un număr de 60 de elevi și eleve ai Liceului arădean, care au arătat în dialogul cu invitații o reală deschidere, preocupare și viu interes. Au fost analizate teme de actualitate, cum ar fi „internetul ca spațiu psihologic”, „dezinhibarea online”, „impactul online asupra judecății și impulsivității”, „relația dintre anonimitatea pe internet și conduita personală”, „care persoane sunt mai vulnerabile în spațiul online”, „stima de sine în rețelele de socializare” (contribuția profesorului Robin Dunbar de la Universitatea din Oxford) și „etica în spațiul online”.

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ

Facebook Comments