SEFUL CENTRULUI DE COPII DE LA UTA A TRIMIS IN CANTONAMENT JUNIORII DE LA … ATLETICO

by Cosmin Mihuta

După multă politică, alegeri, analize post electorale, ne întoarcem la un subiect arzător pentru iubitorii fotbalului din Arad, mai ales pentru suporterii echipei UTA, subiect pe care l-am cam neglijat în ultima perioadă. Perioadă în care UTA BD a primit girul Asociației Județene de Fotbal de a promova, noua conducere a AJF arătând că regulamentele rămân o glumă, aşa cum erau şi pentru fosta conducere, iar promisiunile din campania pentru alegeri au rămas şi ele tot o glumă. Deşi afiliaţii AJF sperau ca fotbalul judeţean să se cureţe de şmecherii şi aranjamente, iată că acest lucru nu este posibil, iar conducerea actuală s-a predat în câteva luni găştii portocalii, permiţând echipei UTA BD să joace barajul de promovare în Liga a III-a.

Până la baraj însă, să vedem cum au mai cheltuit din banii primiţi de la Primăria Arad cei de la UTA Bătrâna Doamnă, bani care ar fi trebuit să meargă pentru adevărata UTA, din liga a II-a, dar care au fost redirecţionaţi spre alte zone. De exemplu, în 2012, o parte din banii destinaţi clubului UTA, pe proiectul Fotbal Egal Arad, finanţat de Centrul Cultural Judeţean Arad au mers către clubul Atletico, club care, dacă nu şi-ar fi asociat numele cu UTA, probabil n-ar fi primit niciodată fonduri de la Primăria Arad sau Consiliul judeţean Arad.

Aşadar, pentru etapa a doua a proiectului Fotbal Egal Arad, CJA, prin Centrul Cultural Judeţean, a alocat Asociaţiei UTA Bătrâna Doamnă suma de 1,75 miliarde de lei vechi. Din aceşti bani, 510 milioane au fost alocate pentru cazare şi masă, 1,14 miliarde pentru închirieri terenuri, 100 de milioane de lei vechi pentru transport. Interesant este faptul că pentru UTA, banii au mers efectiv pentru meciurile de campionat, la nivel de seniori şi juniori, în timp ce, colegii de la Atletico au fost mai privilegiaţi, iar Asociaţia UTA BD i-a cadorisit cu câteva cantonamente la munte. Astfel, grupele 96, 97, 99, 2000, 2001, 2002 şi 2004 de la Atletico au beneficiat de cantonamente la Moneasa, pe banii de la Asociaţia UTA Bătrâna Doamnă, adică pe bani publici, care ar fi trebuit să meargă pentru susţinerea adevăratei UTA, din liga a II-a. În timp ce micii fotbalişti de la Atletico făceau cantonamente la munte, juniorii UTA-ei au stat acasă, ca nu cumva să crească în valoare şi să încurce planurile altora.

Ce este culmea, e faptul că proiectul Fotbal Egal Arad pentru care s-a primit finanţarea a fost întocmit chiar de … şeful Centrului de copii şi juniori de la UTA, Florian Voinea, care în loc să ceară finanţare pentru a trimite copiii clubului UTA în cantonament, cere bani pentru cei de la Atletico. Dacă mai punem şi faptul că cei mai buni juniori de la UTA trec peste noapte la Atletico, sub privirile îngăduitoare ale responsabililor de la clubul fanion al Aradului, nu mai trebuie să ne mirăm de situaţia în care a ajuns „Bătrâna Doamnă“.

 

[email protected]

Facebook Comments