Șeful Casei Regale, despre starea de sănătate a Regelui Mihai

by Dana B.

Starea de sănătate a Regelui Mihai este precară, dar stabilă. Însă nu se pot face previziuni în acest moment. Aceste informaţii au fost oferite de Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, într-un interviu pentru TVR. Acesta a precizat că actualele condiţii nu permit nici publicarea de poze ale Regelui Mihai, deoarece ar ataca demnitatea Majestăţii Sale.

Andrew Popper a menţionat clar că medicii elveţieni, şi nu Familia Regală, refuză să facă publice informaţii despre starea de sănătate a fostului suveran. Conform legii elveţiene, astfel de informaţii sunt confidenţiale.

Acest lucru a fost confirmat pentru Digi24 şi de ministerul elveţian al Sănătăţii.

Andrew Popper este prima persoană care vorbeşte public în numele Casei Regale, după anunţul privind înrăutăţirea stării de sănătate a Regelui Mihai.

Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regelui: „Starea Majestății Sale este foarte precară. În acest moment, medicii își concentrează eforturile pentru a-l menține într-o stare confortabilă și fără dureri. Previziunile sunt imposibile în astfel de cazuri. Sunt momente mai bune, momente mai proaste. Din fericire, acum situația s-a stabilizat.”

Şeful administraţiei Casei regale a explicat şi lipsa unui buletin de sănătate detaliat.

Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regelui: „Şi noi ne-am dori ca medici elvețieni să publice un comunicat medical. Și le-am cerut acest lucru. Din păcate, ei nu pot să o facă, pentru că legea elvețiană nu le dă dreptul să dea comunicate de acest gen.”

Ca răspuns la o solicitare a Digi24, Departamentul elveţian pentru sănătate publică a confirmat că doctorii nu pot da publicităţii informaţii despre pacienţi: „Orice informaţie despre un pacient intră sub incidenţa secretului medical şi de aceea nu este făcută publică.”

Sursa: digi24.ro
Facebook Comments