Șefii suporterilor UTA, noii aplaudaci ai lui Bibi, felicită Recons pentru cum arată gazonul

by Cosmin Mihuta

Din păcate, în ultimul an, UTA a devenit bătaia de joc a unora, ajungând mai nou și unealtă în lupta politică mizerabilă din PNL Arad. O luptă ce nu interesează cu siguranță pe suporterul de rând, care suntem convinși că nu au nicio legătură cu un comunicat emis astăzi de Suporter Club UTA. Înțelegem dorința unora din conducerea SCU de a parveni politic, e treaba fiecăruia ce scopuri are în viață, dar să atragi UTA în mizeria din PNL, să încerci să-i speli imaginea primarului Bibarț, principalul vinovat pentru situația terenului de pe stadionul UTA, e strigător la cer pentru orice suporter de bun simț.

Șefii SCU au emis astăzi un comunicat, în care laudă starea terenului de la meciul cu Mioveni, laudă Recons, îl laudă pe Bibarț, fără a-l nominaliza direct, pentru faptul că sunt prinși bani în buget pentru înlocuirea gazonului. Bani care au fost prinși și în bugetul pe 2022, la rectificare, împotriva opoziției primarului Bibarț, prin votul consilierilor. Drept dovadă că Bibarț nu dorește această investiție e și faptul că anul trecut, deși erau bani în buget, nu s-a refăcut gazonul. Să ne aducem aminte declarațiile din 2022 ale primarului, din ședința în care au fost alocați bani pentru gazonul UTA, deși Bibarț nu dorea acest lucru: ”Dacă UTA nu reușește să evite retrogradarea, schimbarea gazonului nu ar fi altceva decât schimbarea florilor pe mormânt“. Probabil că unii au uitat sau se fac că uită. Apoi, șefii SCU îi laudă pe cei de la Recons pentru faptul că au schimbat o porțiune din gazon, tocmai acea porțiune care a arătat mai rău la meciul cu Mioveni.

Iar ca tacâmul să fie complet, șefii SCU îl albesc pe primarul Bibarț, aruncând vina pentru gazon pe… Ghiță Falcă de la Brad. E drept că vinovatul numărul 1 pentru lucrările proaste de la stadion e faraonul Falcă. Numai că, în privința gazonului, lucrurile stau cu totul altfel, iar șefii SCU știu situația reală, dar fac jocurile lui Bibarț, jocuri politice care nu au legătură cu UTA. Montarea gazonului la UTA a început la sfârșitul lunii octombrie 2019, la aproape 5 luni după ce Falcă a devenit europarlamentar, iar primar al Aradului era la acea vreme Călin Bibarț. Același Călin Bibarț, prin aparatul de specialitate, ar fi trebuit să urmărească lucrările și să ia măsuri. Același Bibarț, prin comisia de recepție, ar fi trebuit să refuze recepționarea lucrărilor la gazon și să dispună refacerea lor. Același primar Bibarț, prin Recons, ar fi trebuit să întrețină gazonul și să nu refuze pornirea instalației de degivrare, pe motiv că sunt consturile mari.

Toate aceste lucruri sunt știute de cei de la SCU, cel puțin la nivel de conducere, iar faptul că se încearcă albirea primarului sau mutarea atenției spre adversarilor aceluiași primar ne arată cât de jos a ajuns această asociație a suporterilor, din cauza intereselor unor șefi de acolo. De fapt, nu știm dacă mai e o asociație a suporterilor sau un apendice al PNL Arad, aripa Bibarț.

Au dreptate suporterii, UTA Liberă, în special de influențele politice, care vedem că vin și de la conducerea SCU.

Mai jos aveți comunicatul Suporter Club Arad.

„Începem prin a spune că ne vedem puși în fața unei noi situații rușinoase sau, mai bine spus, rușinea la care este supus Aradul, de către politicieni fără scrupule, revine din nou în atenția cel puțin a întregii țări.
Cu toții ne-am imaginat că, odată ce scăpăm de ligile inferioare, odată ce scăpăm de coclaurile județului, odată ce scăpăm de arena „Motorul”, unde Aradul fotbalistic a trăit două rușini inimaginabile pentru orice oraș condus de oameni bine pregătiți și bine intenționați, ne vom întoarce acolo unde ne este locul.
Cu toții ne-am imaginat că, odată cu promovarea în primul eșalon fotbalistic și, odată cu revenirea „acasă”, pe Arena „Francisc Neuman”, un stadion nou, chipurile modern, cu toate dotările necesare, vom scăpa de aceste episoade rușinoase și nu vom mai fi ținta ironiilor întregii țări.
Dar, din păcate, n-a fost așa, iar asta pentru că noul stadion a fost construit după „rețeta” servită arădenilor de marele „bucătar” Gheorghe Falcă, un individ al cărui nume poate fi sinonim, printre altele, și cu „Groparul fotbalului arădean”… individul sub a cărui oblăduire au fost distruse toate stadioanele și terenurile de fotbal ale Aradului, până la ultimul, fiind înlocuite fie cu supermarketuri, fie cu arene și terenuri de o mult mai proastă calitate.
Revenind la noul stadion de pe Calea Aurel Vlaicu, un stadion făcut din banii arădenilor, aproape nimic din ceea ce fusese pus „pe hârtie” nu a fost respectat. Proiectul inițial a fost „schilodit” și, rând pe rând, modificările făcute s-au dovedit a duce totul spre o mai proastă calitate. A fost schimbat acoperișul, s-a renunțat la „închiderea” arenei, numărul de scaune a tot scăzut, iar în final ne-am trezit cu o arenă care „pușcă” din toate încheieturile. Ferească Dumnezeu ca un copil să scape un pahar cu suc pe jos, în timpul unui meci, că se inundă vestiarele!
Mai mult, încă de la început, suprafața de joc de pe noua arenă s-a dovedit a fi una de proastă calitate, devenind impracticabilă în prea multe momente. Acest aspect este cauzat, evident, de faptul că instalația de degivrare și sistemul de drenaj sunt nefuncționale și așa au fost de la bun început. Totodată, nici sistemul de irigare nu a fost prefect functional de la bun început, acest aspect fiind corectat pe parcurs. Și astfel, am ajuns din nou în atenția întregii țări, în fiecare dintre aceste trei sezoane de la promovare, cu mocirla care ține loc de gazon. Totul culminând cu o adresă trimisă clubului de către Liga Profesionistă de Fotbal, prin care s-a cerut remedierea problemei, altfel riscând ca echipa să joace în alt județ, din moment ce Aradul nu are o altă arenă decentă.
Suporter Club UTA nu a făcut și nu va face niciodată partizanat politic, lucru care nu se va întâmpla nici de această dată, însă nu putem să nu apreciem faptul că, în urma unor demersuri intentate de noi, conducerea SC Recons (președintele Consiliului de Administrație – Constantin Hristov, respectiv directorul societății – Nicolae Mehelean), societatea care administrează Arena „Francisc Neuman”, și-a dat toată silința pentru a remedia pe cât posibil problema. Este evident că suprafața de joc nu poate fi schimbată în totalitate în acest moment sau că, dacă s-ar face asta, ar fi inutil, din moment ce instalațiile aferente (degivrare și drenaj) nu funcționază la parametri optimi. Cu toate acestea, acea porțiune de peste 800 mp de gazon schimbată a rezistat la partida cu CS Mioveni, problemele persistând doar în celelalte zone de pe terenul de joc. Este un prim pas spre normalitate și sperăm că, odată cu schimbarea întregii suprațe de joc, dar și a instalațiilor aferente, programate a fi operate în acest an și cuprinse în Bugetul Municipiului Arad pentru anul 2023, aceste probleme să dispară definitiv. Tragem speranțe că, odată ce politruci precum Gheorghe Falcă sau trepăduși precum Sergiu Bîlcea nu mai controlează aceste lucrări de la stadion, ele vor fi de o mai bună calitate.
Aradul merită mai mult, decât lucrări prost făcute, cu firme de casă! Aradul merită mai mult, decât mocirlă! Arădenii merită mai mult, decât ca banii lor să fie sifonați! De asemenea, UTA merită mai mult, decât o conducere incompetentă, controlată de politruci!
Pentru noi doar UTA contează!
UTA liberă!“
Suporter Club UTA

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate