Acest stil de viata face obiectul unei carti care te invata mai degraba cum sa traiesti, nu doar cum sa slabesti. Este vorba de volumul „The Mount Athos Diet“ (Dieta de la Muntele Athos), scris de Richard Storey, Sue Todd si Lottie Storey, trei nutritionisti care au incercat sa schimbe conceptul de dieta prin impartirea celor sapte zile ale saptamanii in trei perioade alimentare distincte, inspirati de cele observate la manastirile de pe muntele Athos: trei zile de moderatie, trei zile de post si o zi de sarbatoare sau dezlegare.
Astfel, in timpul zilelor de post trebuie eliminate toate produsele lactate, pestele, alcoolul, ouale si uleiul, in favoarea portiilor mici de fructe, legume, nuci de toate felurile, seminte si diverse tipuri de fasole. Zilele de moderatie trebuie „inchinate“ unei diete tipic mediteraneene, care sa includa lactate proaspete, ulei de masline, peste, carne de pui si oua, dar sa excluda pe mai departe zaharul, alimentele procesate si carnea rosie.
Ziua de dezlegare, dupa cum anunta si denumirea, este momentul de rasfat, cand putem gusta, insa tot cu moderatie, din carne rosie, ciocolata, prajituri sau alte bauturi bahice in afara de vin rosu.
Sursa: sanatate.bzi.ro