Secretul celei mai bune salate de vinete

by Cristian Dobre

Vara este, fara doar si poate, despre salata de vinete, un preparat gustos si parfumat, ce nu lipseste de pe masa romanilor in sezonul cald. Desi reteta este relativ simpla, exista mici trucuri care te pot ajuta sa obtii o salata de vinete delicioasa.

Asadar, ca sa pregatesti salata de vinete ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– doua kilograme de vinete
– sare, dupa gust
– piper, dupa gust
– trei cepe
– 450 de ml de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare: Spala bine vinetele, dupa care sterge-le cu un prosop uscat. Coace-le pe gratar, fie pe carbuni ori pe aragaz si intoarce-le de pe o parte pe alta ca sa nu se arda. Atunci cand incep sa pocneasca si sa elimine apa, neaparat trebuie intoarse sau verificate daca sunt gata.

Dupa ce s-au copt, curata-le bine de coaja si lasa-le la scurs intr-un vas din plastic ori din lemn. E musai sa eviti contactul cu orice fel de metal, intrucat doar in acest mod nu vor oxida.

Cand s-au scurt, toaca-le cu un satar din lemn, pe un tocator din lemn ori din plastic. Pune peste ele ceapa tocata marunt, taiata fie la blender fie la aparata, deoarece nu doar in acest mod nu vor avea apa. Amesteca bine cu o lingura de lemn si toarna putin ulei.

Adauga sare si piper dupa gust si gata, savureaza preparatul delicios cu felii de rosii proaspete. Extra tips: Daca iti place salata de vinete poti pune si maioneza, in care poti adauga si putina zeama de lamaie, ca sa nu fie gretoase.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments