Secrete de fete. Păr irezistibil, cu măsti preparate acasă

by Dana B.

Unele legume, fructe şi uleiuri ajută părul să-şi menţină supleţea, strălucirea şi sănătatea, devenind adevărate tratamente extrem de rapide.

Consumul de varză, legume verzi, lapte şi peşte te ajută nu doar în dietă, ci şi la menţinerea frumuseţii părului. O dietă sănătoasă purifică sângele, iar acest lucru previne uscăciunea părului şi chiar apariţia mătreţii. Dacă vrei ca podoaba ta capilară să arate superb fără a face mari cheltuieli cu produse de lux, ai la îndemână puterea naturii. Iată câteva măşti rapid de preparat şi cu rezultate vizibile imediat!

Când părul este deteriorat sau foarte uscat şi şi-a pierdut supleţea, ba chiar a început să cadă într-un ritm accelerat, e bine să-ţi prepari o astfel de mască şi s-o aplici o dată la două zile, timp de două săptămâni.

 Amestecă două linguriţe de ulei de ricin, două de miere, două de ulei de măsline şi două gălbenuşuri, aplică această mască pe păr şi masează bine la rădăcină. Înveleşte părul într-un prosop şi lasă masca să acţioneze 1-2 ore, apoi spală părul cu foarte puţin şampon.

Mască reparatoare din iaurt

Acest aliment este unul dintre cei mai buni înlocuitori de proteine pentru păr. Consumă iaurt, dar aplică-l şi pe păr, sub formă de mască. Înveleşte părul într-un prosop pentru 15 minute, apoi spală-l delicat. Podoaba capilară va deveni rapid mai puternică şi stralucitoare.

Mască din miere pentru strălucire

Este una dintre cele mai simple soluţii pentru a avea un păr mătăsos atunci când firul își pierde strălucirea şi are un aspect degradat. Se dizolvă o linguriţă de miere în patru căni de apă, iar soluţia obținută se aplică pe păr după clătire.

Masca din banană pentru un păr puternic

Banana are multe substanţe nutritive care dau forţă părului şi îl fac suplu şi mătăsos. Se pasează o banană bine coaptă şi se amestecă apoi cu lapte până se obține o pastă. Se aplică, se lasă să acționeze o jumătate de oră, după care se spală părul în mod obişnuit.

Mască de ulei pentru supleţe

De cele mai multe ori, pentru părul lung şi vopsit, uleiul este vital. Masajul cu ulei hidratează firul în profunzime şi îi menţine supleţea. În India, este folosit uleiul de susan împreună cu cel de cocos şi de măsline. Totuşi, nu e bine să masezi scalpul, pentru că asta ar putea duce la căderea părului.

Bine de știut!

Pieptănatul ajută părul să crească mai repede. Periindu-l cu o uşoară presiune, circulaţia la nivelul scalpului se intensifică, iar asta ajută la creşterea firului. „Tratamentul“ trebuie aplicat de două ori pe zi. Totuşi, e bine să nu piepteni părul când este ud, pentru că e foarte fragil şi se poate rupe uşor.

Dacă vrei ca părul să crească mai repede, trebuie să-l hidratezi foarte bine, fiindcă uscăciunea îi încetinește creşterea.

 

Sursa: femeiaazi.ro

Facebook Comments