Secret de Regină. Ceaiul care o menține în formă pe Letizia Ortiz Rocasolano

by Dana B.

S-a aflat care este elixirul la care recurge Regina Letizia a Spaniei pentru a fi sănătoasă, suplă și pentru a avea o formă fizică de invidiat.Letizia Ortiz Rocasolano este soția Regelui Felipe al VI-lea, împreună cu care care are două fetițe superbe.

Cei doi s-au căsătorit în anul 2004. Înainte de a deveni soția lui Felipe, Regina Letizia a fost jurnalistă.

În vârstă de 45 de ani, Regina Letizia este o apariție elegantă și rafinată. Arată foarte bine, dar are un secret de frumusețe.

Aceasta foloște ceaiul kombucha, care mai este numit și „licoarea nemuririi”, potrivit presei iberice.

Despre acest cea, care este folosit și de vedete de la Hollywood precum Leonardo di Caprio și Gwyneth Paltrow, specailiuștii în nutriție susțin că ajută la detoxifierea organismului, la eliminarea surplusului de grăsime și la întărirea sistemului imunitar.

Ceaiul Kombucha este o băutură pe bază de ceai verde, roşu sau rooibo, fermentată de o colonie de bacterii şi drojdii. În timpul procesului de fermentare, zahărul se separă, sub acţiunea bacteriilor şi a drojdiilor, obţinându-se o băutură acidulată răcoritoare.

Este foarte bogat în vitamine, enzime, acizi organici esenţiali, minerale şi fier. Băutura poate să fie preparată şi în casă: se fierbe un litru de apă, în care se pun trei plicuri de ceai, negru, verde sau rooibos.

Se lasă la infuzat 15 minute. Se scot pliculeţele de ceai şi se adaugă 100 de grame de zahăr, se amestecă ca să se dizolve, după care se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se pune într-un vas de sticlă împreună cu “o mamă de kombucha”, sau “ciuperca nemuririi”, care este de fapt o colonie de ciuperci ce poate fi achiziţionată de la diverşi producători.

Se acoperă cu o pânză ca să se evite contaminarea şi să fie lăsată să respire. Se lasă să fermenteze circa 10 zile la umbră, la temperature între 23º şi 27º.

Apoi se verifică PH-ul, care trebuie să fie 3 pentru ca licoarea să fie gata pregătită. Băutura se pune îm sticlă şi se lasă să se odihnească 5 zile. Apoi este gata pentru a fi consumat.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments