Sebişul a încurcat Lipova, în primul duel arădean al anului

by Sorin Haut

Liderul din „C4” pornea cu prima şansă în disputa de astăzi, de la Sebiş, meci contând pentru prima etapă a returului Ligii a III-a. Doar că Lipova nu a scăpat de terenurile grele, aspect pe care îl semnala antrenorul Flavius Sabău încă din amicale, iar greşelile din apărare aveau să contribuie la primul pas greşit din acest an. Totuşi, „şoimii” nu aveau voie să se încurce pe malul Crişului Alb, gazdelor lipsindu-se cinci jucători, suspendaţi ori cu probleme medicale, plus că prima clasată avea de partea sa şi omogenitatea.

Cu multe schimbări la nivel de lot în iarnă şi chiar şi pe banca tehnică, Cristian Todea având nevoie de timp pentru a-şi impune ideile, sebişenii au strâns rândurile şi au reuşit un egal, poate nesperat înaintea jocului, 3-3. Istoricul partidei a fost destul de spectaculos, cu Lipova conducând în două rânduri, cu 1-0 şi 2-1, prin reuşitele semnate de Vasiu, în minutul 18 şi Trabalka (foto), din penalty, în minutul min.33, Sebişul egalând la 1 în minutul 30, prin Mateucă.

Finalul de repriză avea să fie însă de coşmar pentru lipovani, Naţional întorcând rezultatul în doar patru minute, prin golurile lui Petculescu, minutul 40 şi Enciu, din penalty, în minutul 44. De punctat că Todea i-a pierdut încă de pe finalul primei reprize pe Vereş şi Petculescu, ambii accidentaţi. Fără să mai aibă ce pierde, liderul campionatului s-a aruncat în atac în mitanul secund, dar nu a mai reuşit decât să egaleze, prin golgheterul Trabalka, în minutul 69. Atacantul arădenilor ajunge la cota 16 goluri marcate şi se anunţă principalul realizator al sezonului din C4.

Cu cinci minute înainte de final, Sulea a scăpat singur dar a ratat de puţin ţinta, primul duel arădean al anului încheindu-se nedecis, 3-3. Rezultat care nu ajută prea mult nici una din formaţii, dar mai mult încurcă Lipova în lupta ei pentru promovare. „Şoimii” lasă două puncte importante la Sebiş, iar declaraţiile de dinaintea jocului ale lui Flavius Sabău se adeveresc încă din startul returului. Duelurile directe dintre arădene nasc orgolii, iar punctele împărţite le-ar putea surâde contracandidatelor, cea mai importantă fiind Cugirul.

Antrenorul Lipovei a acuzat la finalul meciului starea execrabilă a terenului, gazon pe care l-a catalogat drept unul de maidan, specific Ligii a VI-a, acuzându-i chiar pe sebişeni că şi-au creat un avantaj din ambiţia de a încurca liderul. Totuşi, indiferent de rezultatele de sâmbătă, Şoimii nu au cum să piardă prima poziţie în serie, de care însă se poate apropia periculos conjudeţenele Lunca Teuz Cermei şi Crişul Chişineu Criş, sau chiar Metalurgistul Cugir.

De pasul greşit al Lipovei nu a profitat Dumbrăviţa, învinsă la Ghiroda, dar mai rămân meciurile de mâine, foarte importante, cu arădenele în prim-plan: Cugir – Crişul şi Reşiţa – Cermei, ambele cu începere de la ora 15.

Formaţii
Sebiş: Gakos – Onuţan, Lezeu, Forisz, Dărăban – Mateucă, Teşedan, Petculescu (46 Susan), Vereş (38 Pop) – Ember (79 Bartok) – Enciu.
Lipova: Filip – Gherasim, Calvin, Vasiu, Filimon (80 Burlă) – Poiană (83 Banyoi), M.Popa, Lazea, Rusu – Trabalka (73 Istrate), Sulea (90+3 Marton).

Facebook Comments