Seară de coşmar pentru UTA! Argeşul nu ştie nici ea cum a câştigat la Arad…

by Sorin Haut

Cu suporterii reveniţi pe stadion, doar în proporţie de 30% din capacitate, UTA a avut o seară cu adevărat deprimantă în faţa Argeşului, într-un meci contând pentru etapa a 17-a din Liga 1. Cu miza mare a punctelor pentru play-off, prima repriză de pe “Francisc Neuman” a fost destul de anostă, ambele echipe jucând prudent şi anulându-se reciproc. Totuşi, UTA a fost mai insistentă şi a avut două ocazii, dar Ubbink şi Miculescu, la aceeaşi fază din minutul 20, nu l-au putut învinge pe Greab, iar Vukcevic a şutat în minutul 34 în blocaj de la 12 metri, după o acţiune prelungită de atac. Argeşul s-a mulţumit să se apere aglomerat, dar pe atac nu a produs mai nimic, neavând şut pe poartă. Oaspeţii au acuzat însă două faze, un posibil penalty la o intervenţie riscantă în careu a lui Shlyakov şi un roşu la Miculescu, pentru lovire cu cotul asupra lui Latovlevici, piteşteanul sângerând. Utiştii aveau să se întreacă în ratări uriaşe în mitanul secund, când au lovit de două ori bara şi nu au putut marca nici cu poarta goală. Mai întâi, în minutul 58, Miculescu a scăpat singur în careu, l-a driblat pe portarul piteştenilor dar a tras slab din unghi mort, pradă uşoară pentru Miguel, retras în faţa porţii. Apoi, în minutul 64, Dangubic a nimerit bara cu un şut frumos de la 18 metri. Balint a simţit superioritatea echipei sale şi a riscat după o oră de joc, cu Hora introdus în locul lui Batha. Parcă însă prea târziu, pentru că nu poţi să joci cu doi închizători şi un singur atacant de meserie când ai meci acasă cu FC Argeş şi după ce nu ai mai marcat de 270 de minute.

Campionii ratărilor monumentale: arădenii nu au marcat nici cu poarta goală!

UTA a continuat să preseze şi mingea nu a vrut parcă să intre în poartă, acelaşi Dangubic ratând încă două situaţii bune: în minutul 68 a tras puternic din 13 metri, dar Greab a salvat încă o dată, pentru ca două minute mai târziu, atacantul UTA-ei să şuteze din nou în bară, cu un nou şut de la 18 metri! Ploaia de ratări incredibile a continuat exasperant pentru suporterii arădeni din tribune: nou intratul Antal l-a pus şi el la încercare pe bravul Greab, care a scos cu greu în corner un şut centrare, dar ocazia meciului s-a consemnat în minutul 74, când brazilianul Erico a trimis incredibil alături, dintr-un metru cu poarta goală, după o centrare în faţa porţii a lui Ubbink, care a depăşit toată apărarea argeşeană şi pe portar! O nouă ratare monumentală, care rivalizează cu cele ale lui Hora şi Dangubic, de etapele trecute, ambele de asemenea cu poartă goală. Iar când te joci cu astfel de şanse rarisime, fotbalul te pedepseşte. Aşa a păţit şi UTA, taxată practic la prima minge trimisă pe poartă de oaspeţi şi totodată la prima ocazie a Argeşului: în minutul 80,  la un corner executat de Latovlevici, Joao Miguel le-a luat faţa visătorilor jucători arădeni şi a trimis din opt metri cu capul, uşor cu boltă peste Balauru, ieşit neinspirat dintre buturi.

O înfrângere ce atârnă greu în lupta pentru play-off: UTA cade pe 9!

Complet contrar cursului jocului, echipa lui Prepeliţă şi Ianovschi a lovit nesperat, după ce a fost pur şi simplu sufocată în partea a doua, scăpând miraculos de primirea măcar a unui gol! După ce s-a văzut condusă, UTA a acuzat şocul şi şi-a pierdut luciditatea, renunţând la construcţie şi aruncând mingi plouate în atac, fără însă să îşi mai creeze ocazii importante. Final devastator pentru “roş-albi”, care pierd un meci extrem de important cu 1-0, deşi au fost tot meciul la cârmă, ratând însă cât pentru trei partide. UTA a ajuns la patru meciuri fără gol marcat şi pierde contactul cu zona de play-off din Liga 1, chiar înaintea unei serii de meciuri foarte grele. Proximul, în deplasare la FCSB! (credit foto: gsp.ro)

Formații:

UTA: Balauru – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha (62 Hora), Vorobjovas – Roger (71 Antal), Ubbink, Miculescu – Dangubic. Antrenor: Laszlo Balint

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, J.Miguel, Latovlevici – Meza Colli, Raynov – Isfan, I.Șerban (65 Honciu), Dumitraşcu (65 Viana) – Arias (71 Piţian). Antrenori: Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Andrei Constantinescu (Bucureşti) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: George Găman (Craiova) Observatori FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe), Iuliuss Nemțeanu (Ghermănești – Ilfov).

 

Facebook Comments