Se ştiu semifinalistele din Europa League. Slavia lui Stanciu, „călcată” de tunari

by Sorin Haut

Manchester United, AS Roma, Villarreal şi Arsenal s-au calificat, joi seara, în semifinalele competiţiei de fotbal Europa League, după meciurile din manşa secundă a sferturilor de finală. În penultimul act, Manchester United o va întâlni pe AS Roma, iar Villarreal o va înfrunta pe Arsenal Londra. Slavia, cu internaţionalul român Nicolae Stanciu pe teren în prima repriză, a fost surclasată de Arsenal cu 4-0, la Praga, după 1-1 în tur. Campioana Cehiei a trecut prin zece minute de degringoladă care au decis soarta calificării. A fost mai întâi un gol al ”tunarilor”, anulat de VAR, apoi Nicolas Pepe (18) a deschis scorul, Alexandre Lacazette a majorat diferenţa (21 – penalty), iar Bukayo Saka (24) a ridicat scorul la 3-0 pentru londonezi. Pe final, Arsenal a mai înscris o dată, prin Lacazette (77).

Cealaltă echipă engleză aflată în competiţie, Manchester United, a trecut de Granada cu 2-0, acelaşi scor ca în tur. Meciul de pe ”Old Trafford” a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs. Uruguayanul Cavani a deschis scorul (6), tabela fiind închisă de autogolul lui Jesus Vallejo (90+1). Villarreal a învins-o din nou pe Dinamo Zagreb, cu 2-1, după 1-0 în Croaţia. Paco Alcacer (36) şi Gerard Moreno (43) au marcat în prima repriză pentru ”Submarinul galben”, golul de onoare al oaspeţilor fiind reuşit de Mislav Orsic (74).

Cel mai strâns meci a fost cel de pe Stadio Olimpico, unde AS Roma şi Ajax au încheiat nedecis, iar formaţia italiană s-a calificat în penultimul act graţie victoriei din tur, cu 2-1. Ajax a deschis scorul prin Brian Brobbey (49) şi apoi a avut câteva momente 2-0, dar golul lui Dusan Tadic a fost fost anulat de VAR. AS Roma a reuşit egalarea prin Edin Dzeko (72) şi a rezistat până la final asalturilor ”lăncierilor”. Finala competiţiei va avea loc în data de 26 mai, la Gdansk (Polonia).

Rezultate:
(+) Manchester United – Granada 2-0
Au marcat: Edinson Cavani 6, Jesus Vallejo (autogol) 90+1.
Arbitru: Istvan Kovacs (România).
În tur: 2-0.

(+) AS Roma – Ajax Amsterdam 1-1
Au marcat: Edin Dzeko 72, respectiv Brian Brobbey 49.
În tur: 2-1.

Slavia Praga – (+) Arsenal Londra 0-4
Au marcat: Nicolas Pepe 18, Alexandre Lacazette 21 – penalty, 77, Bukayo Saka 24.
În tur: 1-1.

(+) Villarreal – Dinamo Zagreb 2-1
Au marcat: Paco Alcacer 36, Gerard Moreno 43, respectiv Mislav Orsic 74.
În tur: 1-0.

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în semifinale.

(sursă: agerpres)

Facebook Comments