Se schimbă legea! Polițiștii și jandarmii vor controla gospodăriile oamenilor

by Andreea Radu

Polițiștii și jandarmii vor controla gospodăriile românilor. Guvernul României pregătește o hotărâre de Guvern pentru aprobarea măsurilor de control și eradicare a pestei porcine africane în România, scrie antena3.ro.
Una dintre măsuri presupune interzicerea deținerii a mai mult de 15 porci într-o gospodărie. Mai mult decât atât, țăranii nu vor mai avea voie să crească masculi necastrați mai mari de 4 luni.
Angajații MAI, polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și personalul IGSU vor fi cei care se vor asigura că legea este respectată, se arată în proiectul de act normativ citat de Bugetul.ro.
Mai precis, polițiștii vor asigura:

– controlul în vederea respectării de către deținătorii de porcine a prevederilor prezentei hotărâri;

– controlul circulației porcinelor, pe drumurile publice şi sancționarea mișcării porcinelor și deținerii ilegale a acestora;

– confiscarea animalelor care sunt transportate ilegal și a mijloacelor de transport care sunt utilizate la transportul acestora.

Mai mult decât atât, și Ministerul Apărării Naționale se va implica în această luptă împotriva peste porcine. Astfel, MApN va asigura „sprijinul necesar organizării prompte a centrelor de intervenție în teren, cât mai aproape de focar, inclusiv prin punerea la dispoziția acestora a unor facilități existente în unitățile militare ce pot fi dislocate în acest sens”.

Facebook Comments