Se reiau cursurile de înot pentru copiii din Pecica și localitățile aparținătoare

by webeditor

Mare bucurie pentru copiii amatori de înot din Pecica și localitățile aparținătoare. Chiar dacă orașul încă nu dispune de un bazin, Primăria a găsit și în acest an soluții pentru a oferi gratuit transportul copiilor pasionați de înot, de la Pecica la bazinul Subcetate și retur. Astfel, părinții au putut să se organizeze mult mai ușor și să profite de această posibilitate fără de care probabil nu ar fi reușit să își ducă copiii la înot. Proiectul a început cu doi ani înainte de pandemia de coronavirus, iar primarul Petru Antal, alături de antrenorul Martin Liptak, au fost de la început implicați. La bază profesor de educație fizică și sport, edilul pecican a insistat și în anii de dinainte de pandemie pentru a forma mai multe grupe astfel încât înotul să fie practicat de cât mai mulți copii din Pecica, Turnu sau Sederhat.

”Știu cât de important este înotul, poate cel mai complex sport, pentru dezvoltarea copiilor. De aceea mă bucur că părinții au reușit să se organizeze foarte bine și să profite de ajutorul nostru. Vom susține această activitate în fiecare vară și mă voi implica activ pentru reușita acestui proiect frumos. Din păcate în perioada de pandemie am fost legați de mâini și de picioare. Vreau neapărat să îi mulțumesc domnului profesor Martin Liptak pentru pasiunea cu care îi învață pe copiii pecicanilor să înoate. Dumnealui a fost până nu demult cadru didactic la noi și a fost un avantaj la cursurile trecute faptul că îi cunoștea deja pe unii copii” a declarat Petru Antal.

Practic părinții plătesc doar taxa pentru cursul de înot, ce conține zece ședințe de pregătire a câte o oră fiecare. Prima serie începe pregătirea luni 27 iunie, fiind organizate două grupe. Cursurile se desfășoara timp de două săptamâni, după care vor mai urma două serii, proiectul urmând a se încheia în 5 august.

Ca și o noutate importantă, primarul a decis să se implice și mai mult și a venit cu ideea de a oferi câte două locuri, în fiecare grupă, pentru cazuri speciale. ”Alături de antrenorul de fotbal Lucian Mocanu, profesorul Alexandru Zaharia și Alin Bora, consilier în cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Pecica, am hotărât să oferim gratuit câte două locuri din fiecare grupă fie pentru cazuri sociale, fie pentru copii cu rezultate importante la școală sau în acțiuni extrașcolare. Cei trei sunt implicați în sportul pecican și în acțiuni sociale și cred că vor găsi cele mai bune variante pentru a recompensa copiii care merită acest lucru.”

Dorințele edilului nu se opresc aici. ”Este logic că mi-aș dori să avem la Pecica măcar un bazin didactic, am declarat-o de mai multe ori. Când vom găsi sursa de finanțare, fiți siguri că îl vom face!” a încheiat Petru Antal.

Aceste cursuri de înot s-au bucurat de mare succes în rândul doritorilor. Pentru a înscrie copilul sau copiii la înot, părinții trebuie să intre în grupul de facebook Pecica Sport, unde sunt disponibile toate detaliile.

Facebook Comments