Se redeschide circulația spre cartierele Via Carmina și Europa, după întâlnirea de la Prefectură

by Dana B.

La inițiativa Prefectului Județului Arad, Florentina Horgea, în Sala Rotondă a Instituției Prefectului a avut loc o întâlnire de lucru pentru identificarea soluțiilor tehnice de acces în cartierele Europa și Via Carmina. La întâlnire au participat, pe lângă reprezentanții dezvoltatorilor celor două cartiere, primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crișan, directorul general regional al  Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dl Cristian Ispravnic, adjuncții IPJ Arad, cms. șef Ioan Troiac și cms. șef Nicolae Bătrân, respectiv cms. Nicolae Crainic, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, la discuții mai luând parte și deputatul de Arad în Parlamentul României, Adrian Todor.

În urma dialogurilor purtate s-a identificat soluția imediată ca Primăria comunei Vladimirescu, împreună cu cei doi dezvoltatori, să prezinte, până în data de 12 septembrie 2018, un studiu de fezabilitate conținând două soluții tehnice unanim acceptate de cele două entități, pentru soluționarea cât mai urgentă a accesului din/în direcția DN 7 spre/dinspre cele două cartiere și, în egală măsură, pentru adoptarea unor variante optime care să le confere siguranță atât participanților la trafic, cât și locuitorilor din cele două zone rezidențiale.

În contextul problemelor create de blocarea accesului spre cele două cartiere, directorul general regional al  Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, a hotărât ca, până la data de 12 septembrie 2018 – când vor fi prezentate, în aceeași formulă, soluțiile tehnice preconizate, respectiv se va stabili un nou termen pentru realizarea proiectului tehnic și obținerea tuturor avizelor și acordurilor necesare, respectiv a autorizației de construire – să dispună ridicarea restricțiilor de acces înspre cele două cartiere. Concomitent, Serviciul Poliției Rutiere, împreună cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri, vor stabili pentru această perioadă restricții de circulație, pentru evitarea evenimentelor rutiere în zonă.

„Dorința noastră este aceea de a debloca situația cu care se confruntă locuitorii zonelor rezidențiale Via Carmina și Europa. Astăzi s-a făcut un prim pas, urmând ca la viitoarele întâlniri să se finalizeze în mod fericit situația existentă. În zona aceea au avut loc accidente soldate inclusiv cu pierderi de vieți omenești, drept care implicarea noastră imediată se impunea cu prisosință. Sunt sigură că lucrurile se vor clarifica în cele din urmă, iar locuitorii din cele două cartiere își vor recâștiga confortul.” – Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad.

 

Facebook Comments