Se lucrează la un scenariu de revenire a spectatorilor la meciurile de fotbal

by Sorin Haut

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat că deocamdată nu se permite accesul spectatorilor la meciurile de fotbal, dar a precizat că se lucrează la un scenariu conform căruia la un loc ocupat trei vor fi libere.

„Încă nu se permite accesul. Acţionăm cu precauţie. Lucrăm la scenariile care vor asigura în viitor cadrul legal prin care se va permite accesul spectatorilor la competiţii. Dar deocamdată nu. Există posibilitatea să se înceapă cu o distanţare care va da numărul sau procentul de ocupare a stadionului. Scenariul la care lucrăm este cel de distanţare a spectatorilor. Cifra sau procentul care va rezulta s-ar putea să ajungă la 10% din capacitate. La un loc ocupat, vor fi trei libere. Nu suporterii sunt periculoşi, ci acel virus care se poate răspândi în cazul unor aglomerări mari”, a afirmat el.

„În viitoarele etape există posibilitatea să facem şi acest lucru, pentru că toţi ne dorim să revenim pe stadioane. La fel ca şi cluburile, şi spectatorii, şi eu, ca ministru, toţi ne dorim acest lucru. Pentru că sportul fără spectatori e un spectacol incomplet. Există o masivă aşteptare publică, nu doar cluburile vor spectatori ca să vândă bilete.

Momentul va fi în directă relaţie cu evoluţia pandemiei. Şi în Uniunea Europeană toate competiţiile se desfăşoară în prezent fără spectatori. Este o perioadă tranzitorie”, a adăugat Stroe. Aşadar, UTA poate spera ca din 4 iulie, când debutează play-off-ul din Liga 2, să poată fi susţinută măcar de 3-400 de suporteri, ca urmare a capacităţii mici a stadionului Motorul.

Facebook Comments