Se întorc ploile! Cod galben pentru județul Arad

by Florian Popa

Vremea extremă revine în România. Meteorologii au emis noi avertizări. De sâmbătă de la prânz până luni seară, vor fi vijelii şi va ploua puternic în trei sferturi de ţară, iar precipitaţiile pot ajunge la 70 de litri pe metru pătrat. Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 32 de judeţe, în vigoare de sâmbătă până luni.

Avertizarea este valabilă în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa,Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

„Vorbim de un nou pasaj cu ploi destul de însemnate cantitativ, care vor începe de sâmbătă, în regiunile vestice și sud-vestice și se vor extinde în toată țara. Vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată și cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp și pe arii restrânse chiar 30-40 de l/mp. În zonele deluroase și montane, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități importante de apă. Aceste zone au fost atenționate prin cod galben, care va fi valabil până în 9 iulie, la ora 21.00. În Capitală vremea se va schimba semnificativ, cel mai probabil, duminică se vor semnala averse care vr avea și caracter torențial. Se va înregistra și o scădere a temperaturii”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, pentru antena3.

Facebook Comments