Mai multe fotografii surprinse la un bal al bobocilor din Cluj au creat numeroase controverse. Participanții la concursul de miss și mister au pus în scenă o probă obscenă.
Elevele de 15 ani au trebuit să mimeze sexul oral pe partenerii lor, în timp ce aceștia stăteau pe scaune, cu o banană ținută între picioare. Apariția imaginilor pe Facebook a stârnit revoltă printre internauți, care s-au întrebat cum de profesorii nu au luat măsuri pentru a opri o astfel de „probă” scandaloasă.
Potrivit Monitorului de Cluj, imaginile au fost surprinse la Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior Cluj-Napoca, iar balul a avut loc pe 20 octombrie.
Setul de fotografii a fost publicat de o adolescentă care se prezintă pe contul personal de Facebook ca fiind din Cluj-Napoca. La descrierea postării ce însoţeşte albumul foto sunt menţionate taguri „balul bobocilor, telecom, a fost nebunie”.
„Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii. Vom desfăşura o anchetă, o analiză, vom convoca Colegiul Profesoral. Vă pot spune că în numele acestei instituţii, sub egida acesteia nu a fost organizată nicio astfel de manifestare, nicio acţiune de gen Balul Bobocilor. La acea manifestare nu a participat sub nicio formă niciun cadru didactic şi noi de ani de zile nu organizăm în numele şcolii aşa ceva, părinţii ştiu, elevii ştiu. În mediul privat ce face fiecare… Am constatat de ani de zile că într-un mediu privat, într-un club privat, şcoala nu poata asigura paza şi ordinea, poate scăpa situaţia de sub control”, a declarat Roșca.
Între timp, Inspectoratul Școlar Județean Cluj se spală pe mâini pasând în sarcina școlilor decizia de a organiza balurile bobocilor cu asigurarea condițiilor optime de desfășurare.
„Printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj reaminteşte conducerilor unităţilor de învăţământ că este responsabilitatea acestora de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare. În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe numărul cadrelor didactice/adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev. Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime”, transmite ISJ Cluj.
Sursa: digi24.ro