Se înființează Forța Liberală a lui Orban. Bibarț este așteptat să coordoneze filiala din Arad

by Cosmin Mihuta

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, își va anunța, astăzi, demisia de la șefia Camerei Deputaților, dar și demisia din PNL. Acesta va părăsi inclusiv grupul parlamentar al PNL și intenționează să-și creeze un nou partid care s-ar putea numi Forța Liberală, conform unor surse din PNL.
Ludovic Orban intenționează să plece cu mai mulți parlamentari PNL, printre numele vehiculate fiind și cel al senatorului arădean Ioan Cristina, care nu mai are nicio speranță la un nou loc eligibil pe listele PNL Arad la viitoarele alegeri. De altfel, în urmă cu o săptămână, Ioan Cristina s-a numărat printre cei 41 de parlamentari liberali care au semnat o scrisoare prin care îl susțin pe Orban pentru funcția de prim-ministru.

Conform surselor din PNL Arad, numele lui Călin Bibarț este vehiculat pentru coordonarea filialei arădene a Forței Liberale. Chiar dacă oficial nu poate prelua această funcție, fiindcă și-ar pierde mandatul de primar, câțiva liberali arădeni din tabăra Orban dau asigurări că atât Bibarț, cât și alți primari PNL din județ vor fi implicați în noua construcție politică și vor candida peste trei ani din partea acestei formațiuni.

Probabil că, în perioada următoare, Bibarț își va pierde sprijinul politic din partea PNL și va deveni o simplă marionetă în fruntea primăriei, fără nicio putere de decizie în Consiliul Local Municipal.

Facebook Comments