IN CEASUL AL 12-LEA SE INFIINTEAZA ASOCIATIA „ARAD – CAPITALA EUROPEANA CULTURALA 2021“

by Calin Moga

Deocamdată totul este pe hârtie, membrii fondatori, organizaţii care vor fi cooptate, managerii proiectului, ştim doar că primarul Gheorghe Falcă a reuşit să creioneze într-un târziu aceste intenţii, la un nan după contracandidaţii noştri de la Cluj sau Timişoara. Astăzi a avut loc şi prima întâlnire în care cei prezenţi au fost informaţi despre noua asociaţie care se va fiinţa sub denumirea „Arad Capitala Culturală 2021” . Chestiile de bucătărie internă, gen actele de constituire şi „organizarea de şantier”, vor mai dura cel putin 4-5 luni, dar primul pas a fost făcut.

Printre viitorii membrii ai asociaţiei găsim instituţii ca Primăria Arad, CJA Arad, Univ. Vasile Goldis, Univ. Aurel Vlaicu, Biblioteca judeţeană, Filarmonica Arad, Teatrul Arad precum şi persoane particulare.

”Sperăm să putem  finaliza săptămâna viitoare cooptarea noilor membri  ai  asociației, care va avea un rol deosebit de important în susținerea demersurilor pe care noi, arădenii, le vom face pentru a intra în competiția la care vor participa mai multe orașe din România. Odată făcut acest pas, suntem siguri că în următoarea lună, vom putea înființa această asociație culturală. Ulterior, asociația va face toate demersurile pentru a parcurge etapele prin care orașul Arad va putea intra în posesia  acestui onorant titlul: va pregăti dosarul de candidatură, care va fi depus anul viitor, în vederea nominalizării orașului”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

În contextul pregătirilor pentru depunerea candidaturii,  Aradul va găzdui la începutul lunii viitoare un eveniment cultural cu participare internațională. Manifestarea  dedicată profesioniștilor vieții culturale locale va fi organizată în parteneriat cu europarlamentarul Iosif Matula și se va bucura  de  participarea unor oaspeți din țară dar și din străinătate, care au competențe dovedite în proiecte culturale internaționale. Conferința internațională ”Resurse și politici culturale” va constitui  un  prilej pentru oamenii de cultură și managerii culturali arădeni de a se întâlni cu alți profesioniști din domeniu. Timp de  două zile, prin intermediul unor prezentări, studii de caz și ateliere, vor putea fi identificate idei și direcții pentru marketingul și managementul cultural ale Aradului.

Conferința internațională ”Resurse și politici culturale” se va desfășura în 4-5 martie 2014, în sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad.

 

 .

Facebook Comments